1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır Halkı İdamlara Karşı Ayakta
Mısır Halkı İdamlara Karşı Ayakta

Mısır Halkı İdamlara Karşı Ayakta

Mısır'ın önemli şehirlerinde bugün cuma namazından sonra Mursi ve İhvan mensuplarına verilen idam cezaları protesto edilecek.

19 Haziran 2015 Cuma 15:40A+A-

Müslüman Kardeşler bugün Mısır'ın farklı şehirlerinde “Hebbe Şabiyye” (Halk Ayaklanması) adında geniş çaplı bir eylem düzenliyor.

16 Haziran 2015 tarihinde verilen idam kararını protesto etmek için cuma namazından önce Süveyş ve Minye şehirlerinde eylemciler toplanmaya başladı.

Kahire ve Mısır’ın ikinci büyük şehri olan İskenderiye’de de bugün cuma namazının ardından Müslüman Kardeşler’e yakın isimlerin katılımıyla eylemler düzenlenmesi bekleniyor. Polisin önemli meydanlara girmelerine izin vermediği göstericilerin daha çok sokak araları ve cami çıkışlarını tercih edeceği öngörülüyor.

Geçtiğimiz salı günü seçimle iş başına gelmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İhvan’ın önemli isimlerinden, Rabia meydanında katledilen Esma’nın babası Muhammed Beltaci, Müslüman Kardeşler’in mürşidi Muhammed Bedii ve cemaatin beyni olarak bilinen Hayrat Şatır gibi isimler hakkında idam cezası verilmişti.

94 kişiye de ülke dışında olduklarından dolayı haklarında gıyaben idam cezası verildi. Bu kişiler arasında Yusuf el Kardavi ve Sündüs Asım gibi isimler de bulunuyor.  

Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT