1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır Cuntası Petrol İçin Suud'un Kapısında
Mısır Cuntası Petrol İçin Suud'un Kapısında

Mısır Cuntası Petrol İçin Suud'un Kapısında

Mısır Petrol ve Tabi Kaynaklar Bakanı Şerif İsmail, Suudi Arabistan'a giderek ülkenin enerji ihtiyacının karşılanması için yardım istedi

18 Ocak 2014 Cumartesi 12:26A+A-

Mısır askeri yönetimi Suudi Arabistan’dan tekrar yardım talebinde bulundu. Mısır Petrol ve Tabi Kaynaklar Bakanı Şerif İsmail bu çerçevede iki günlük bir resmi ziyaret için Riyad’a gitti. İsmail’in Suudi Arabistanlı yetkililerle temaslarda bulunacağı belirtildi.

Bakanlık yetkilileri, ziyaret esnasında Mısır hükümetinin 2014 yılı enerji giderleri için Suudi Arabistan’dan talep ettiği desteğin görüşüleceğini açıkladı. Yetkililer ayrıca Mısırlı Bakanın, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile ucuz enerji ithal etmek veya enerji için finans sağlama konularını masaya yatırmasının beklendiğini vurguladı.

Mısır’ın enerjiye harcadığı aylık giderin 1.3 milyar dolar olduğu belirtilirken bu miktarın çok az bir kısmı bedeliyle halka verebiliyor. Çünkü Mısır enerjide ciddi bir sübvansiyona gidiyor. Mısır yönetimi 10 dolara mal ettiği tüp gazı halka 1 dolardan satıyor.

Mısır'da darbe ile Mursi yönetimini devirip, başa geçen Sisi ve cuntasına BAE ile Suudi Arabistan, 2013 yılı içinde 10 milyar doları aşan bir yardım vermişti.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT