1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır Cuntası, İdamları Kınayan Türkiye'yi Kınadı
Mısır Cuntası, İdamları Kınayan Türkiye'yi Kınadı

Mısır Cuntası, İdamları Kınayan Türkiye'yi Kınadı

İhvan liderleri hakkında verilen idam kararını kınayan Türkiye'ye Mısır'dan, "Yargının hüküm verdiği kararlara, Türkiye hükümetinin müdahalede bulunmasını ve iç işlerimize karışmasını sert bir dille kınıyoruz" cevabı geldi.

14 Nisan 2015 Salı 11:47A+A-

Mısır, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın, Müslüman Kardeşler (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile 13 İhvan yöneticisinin idamına ve 37 kişinin müebbet hapsine karşı yayınladığı kınama kararına tepki gösterdi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, “Yargının hüküm verdiği kararlara, Türkiye hükümetinin müdahalede bulunmasını ve iç işlerimize karışmasını sert bir dille kınıyoruz” açıklamasında bulundu. Ayrıca bakanlık, iç işlerine karışan tüm devletleri kınadıklarını ve temyiz yolunun açık olduğunu belirterek, mahkeme sürecinin henüz sonuçlanmadığını aktardı.

Türkiye Kınamıştı

Kahire Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz Cumartesi İhvan lideri Bedii ve yöneticileri hakkında kesin idam kararı vermişti. Bu idamlara tepki olarak Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Mısır’da 2013 Temmuz’undan bu yana siyasi nitelikli mahkeme süreçleri neticesinde verilen cezaların son halkasını teşkil eden 14 kişinin idamına ve 37 kişinin ömür boyu hapsine dair toplu ceza kararını kınıyoruz” ifadesi kullanılmıştı.

MISIR KAHİRE BÜYÜKELÇİSİNİ SINIRDIŞI ETMİŞTİ

Mısır yönetimi, Temmuz 2013’te İhvan yanlısı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye askerin müdahale etmesine karşı çıkan Türkiye’yi, dönemin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı’yı Mısır Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak protesto etmişti.

Aynı yılın Kasım ayında ise Mısır yönetimi, Kahire Büyükelçisini “sınırdışı” ettiğini duyurmuştu.

 

HABERE YORUM KAT