1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mısır Başbakanı Hişam Kandil, Gazze'de
Mısır Başbakanı Hişam Kandil, Gazzede

Mısır Başbakanı Hişam Kandil, Gazze'de

Gazze'de tarihî gün... Mısır Başbakanı Hişam Kandil, 2 gündür saldırı altında olan Gazze'yi ziyaret ediyor.

16 Kasım 2012 Cuma 10:42A+A-

Mısır Başbakanı Hişam Kandil, iki gündür İsrail saldırısı altında olan Gazze'ye gitti. Gazze'de iki günde 300'den fazla noktayı bombalayan İsrail, Mısır Başbakanı Hişam Kandil'in 3 saatlik ziyareti sırasında "ateşkes" ilan ettiğini duyurdu. Hamas da, bu süre içerisinde İsrail tarafına roket fırlatmayacağını açıkladı.

İsrail sadece dün gece Gazze'de 200 saldırı gerçekleştirdi. Hamas ise, İsrail tarafına 10 roket fırlattı. 30 bin yedek askere "hazır ol" çağrısı yapan İsrail, kara operasyonu için tanklarını Gazze sınırında bekletiyor.

Bu çatışmaların gölgesinde Filistinlilere destek vermek için Gazze'ye giden Mısır Başbakanı Hişam Kandil'i sınırda Filistinli yetkililer karşıladı. 

Filistinli bir güvenlik yetkilisi AFP haber ajansına yaptığı açıklamada, "Mısır Başbakanı Kandil'in Refah geçiş kapısına geldiğini ve Gazze'nin yönetimindeki Hamas yetkilileri tarafından karşılandığını" söyledi. İsrail ise sınırlarına düşen Hamas roketlerine misilleme olarak başlattığı operasyonları hız kesmeden sürdürdü.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava destekli saldırılarda üçüncü güne girilirken, sabah saatlerinde yeni saldırı haberi geldi. Bir saatten kısa sürede yaklaşık 200 saldırı gerçekleştirildi.

misirbasbakani-hisam-kandil_ismail-heniye-gazze.jpg

Filistin, İslam Ümmetinin Kalbidir

Mısır Başbakanı Hişam Kandil, İsrail'in saldırı başlattığı Gazze'ye ziyaretinde 'Filistin, İslam ümmetinin kalbidir. Eğer kalp hasta olursa, vücut sıhhat bulamaz' dedi.

Başbakan Kandil, Gazze'deki Filistin Başbakanı İsmail Heniye ile İsrail saldırılarında yaralanan Filistinlileri Şifa Hastanesi'nde ziyaret etti.

Kandil, hastanede yaptığı açıklamada 'Mısır devriminin, Filistin'in bağımsızlığını kazanana kadar onlarla beraber olduğu' mesajını verdi. İsrail saldırılarının durdurulması ve İsrail ile Filistin arasındaki ateşkesin devam etmesi için elinden geleni yapacağını dile getiren Kandil, Mısır'ın ilk sivil Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, Filistin halkının yanında olduğunu söyledi.

'Bugün Gazze'de yaşananlar karşısında sessiz kalınamaz' ifadelerini kullanan Kandil, Filistin'in ümmetin kalbi olduğunu ve kalbin hasta olması halinde vücudun sıhhat bulamayacağını ifade etti.

Açıklamasında Filistin halkını birlik ve beraberliğe çağıran Kandil, Filistin'in bağımsızlığını ancak bu yolla kazanabileceğini kaydetti.

Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Mısır Başbakanı Kandil'in elinden tutarak havaya kaldırdı. Heniye, 'Ellerimizde, şehit bir çocuğun bize emanet bıraktığı kanı var' dedi. 

 

HABERE YORUM KAT