1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Mısır Arap Ülkelerine Kötülük Yapıyor"
"Mısır Arap Ülkelerine Kötülük Yapıyor"

"Mısır Arap Ülkelerine Kötülük Yapıyor"

Hamas Sözcüsü Zuhri, Mısır Adalet Bakanı Sabir'in Hamas açıklamasına tepki göstererek, "Sabir'in sözleri, Hamas'a kucak açan Arap ülkelerine karşı yapılmış bir kötülüktür" dedi.

04 Mart 2015 Çarşamba 15:01A+A-

Hamas, Mısır Adalet Bakanı Mahfuz Sabir'in, "harekete mensup olduğu tespit edilen kişilerin tutuklanacağı ve hareketin tüm mal varlığına el konulacağı" yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hareketin bu açıklamaları kınadığını belirterek, "Sabir'in sözleri, Mısır'a ve Hamas'a kucak açan diğer Arap ülkelerine karşı yapılmış bir kötülüktür" dedi.

Mısır'ın, Hamas-Fetih ve Filistin-İsrail arasındaki müzakerelerde ara buluculuk yapmak istemediğini savunan Zuhri, "Bu açıklamalar Mısır'ın artık bu rolü oynamaya ehil olmadığını gösteriyor" diye konuştu.

Mısır Adalet Bakanı Mahfuz Sabir, Acil İşler Mahkemesi tarafından "terör örgütü" kabul edilen Hamas Hareketi'ne mensup olduğu tespit edilen kişilerin tutuklanacağını, hareketin tüm mal varlığına el konulacağını açıklamıştı. Sabir, geçtiğimiz hafta çıkarılan "Terör Kanunu"nun uygulanması için ilgili makamların çalışmalarına başladığını da ifade etmişti.

Hamas yöneticilerinden Musa Ebu Merzuk'un da aralarında bulunduğu bazı üyeleri halihazırda Kahire'de ikamet ediyor. 

HABERE YORUM KAT