1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Mir Kasım Ali de İdam Sehpasına İzzetle Yürüdü!
Mir Kasım Ali de İdam Sehpasına İzzetle Yürüdü!

Mir Kasım Ali de İdam Sehpasına İzzetle Yürüdü!

Şehadete giderken Bangladeş diktasından af dileme çağrısını reddeden diğer Cemaat-i İslami liderleri gibi Mir Kasım Ali de izzetle ölüme yürürken, geride sahiplenilmeyi gerektiren bir miras bıraktı.

05 Eylül 2016 Pazartesi 00:01A+A-

HAKSÖZ HABER

Başta başkent Dakka olmak üzere Bangladeş’in muhtelif şehirlerinde Bangladeş Cemaat-i İslami hareketinin merkez komite üyesi şehid Mir Kasım Ali için kılınan cenaze namazlarında on binlerce Müslüman Hasina zulmünü lanetledi. İrili ufaklı pek çok kentte Cemaatin öncülüğünde kılınan gıyabi namazlarda rejimin zulmü dile getirilirken Mir Kasım Ali’nin öncü kişiliği vurgulandı.

Cemaat-i İslami’nin emiri Şefik ur-Rahman yayınladığı bir bildiriyle idam cezasının infaz edilmesini kınadı ve yapılan şeyin tümüyle hukuksuz bir eylem olduğunu ve yönetimin göstermelik yargılamalar neticesinde ardı ardına İslami hareket önderlerini katlederek Cemaati lidersiz bırakmayı hedeflediğini söyledi.

Şefik ur-Rahman’ın açıklamasında Mir Kasım Ali’nin hayatı boyunca İslami hizmetlere öncülük ettiği vurgulandı. Okullardan medreselere, İslami bankacılıktan sigortacılığa kadar pek çok alanda hareketin kurumsallaşması adına büyük hizmetler yerine getirdiğini, özellikle de yoksul insanlara sağlık hizmetleri götürülmesi için yaptığı çalışmalara dikkat çekti.

Şefik ur-Rahman, Mir Kasım Ali’nin yargılanması sırasında bir sürü sahte delil ve sahte şahit gösterildiğini, Chittagong kentinde bir dizi suça karışmakla suçlandığı halde söz konusu dönemde Dakka’da olduğunun ispatlandığını, buna rağmen tüm bu çelişkilerin görmezden gelindiğini belirtti.

Şefik ur-Rahman bugün ülke içinde ve dışında şehid için gıyabi cenaze namazları ve ayrıca 5 Eylül Pazartesi günü de ülke çapında genel grev çağrısında bulundu. 

3 Eylül sabahı saat 10.30’da idam edilen Mir Kasım Ali için Avrupa parlamentosundan 50 milletvekili Bangladeş Devlet Başkanı Hasina’ya bir mektup yollamış ve yargılama usulünün hukuki standartlara aykırılığı dolayısıyla Ali’nin idam cezasının uygulanmamasını talep etmişti.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum