1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Milliyetçi körleşmenin vardığı son nokta!
Milliyetçi körleşmenin vardığı son nokta!

Milliyetçi körleşmenin vardığı son nokta!

Sivas’ta lise öğrencileri arasında çıkan kavga milliyetçiliğin Türkiye toplumu üzerindeki ağır tahribatını gözler önüne seriyor.

17 Ekim 2022 Pazartesi 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Her milliyetçilik kendi içinde değişkenlik gösterse de milliyetçiliğin inşa ettiği kutsallar arasında bayrak da bulunuyor. Türkiye’de ise bayrak üzerine diğerlerinden de fazla bir kutsallık halesi oluşturuluyor. Durum böyle olunca akıl ve mantık dışı işler de birbirini izliyor…

Sivas’ta Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde çıraklık eğitimi alan öğrenciler arasında bayrak tartışması kavgaya dönüştü. Masaya dökülen suyun kitaptan kopartılan ve üzerinde Türkiye bayrağı olan kağıtla silinmesi üzerine başlayan kavgada 1'i ağır, 3 öğrenci bıçaklandı.

Yaralı öğrencilerden durumu ağır olanın hayati tehlikesi sürüyor. İnanılması güç ama belki de bir anne ve baba masaya dökülen suyu sildiği kağıdın üzerinde Türkiye bayrağı olduğu için evladını kaybedecek! Okurken bile yeteri kadar akıl dışı olan bu durum bir insanın hayatını elinden alabilir! İnsan ne diyeceğini bilemiyor gerçekten!

Milliyetçiliğin insan aklına zararlı olan hegemonyası canları almaya devam ediyor. Masaya dökülen suyu üzerinde Türkiye bayrağı olan bir kağıtla sildiği için yoğum bakımda olan gence sorabilsek ne der acaba?

Eğitim müfredatı başta olmak üzere sokaktan ormanlarına kadar milliyetçiliğin sathi bakış açısına mahkum edilen Türkiye daha bu bela yüzünden çok bedel ödeyecek gibi gözüküyor... Zira kimse bu baş belası ile hesaplaşma derdinde bile değil!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

11 Yorum