1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Milli Gazete İran Palavrasından Çok Etkilenmiş!
Milli Gazete İran Palavrasından Çok Etkilenmiş!

Milli Gazete İran Palavrasından Çok Etkilenmiş!

Ukrayna uçağının düşürülmesi hadisesinde ilk başlarda inkarcı bir tutum sergileyen ve koronavirüs karşısında sergilediği beceriksiz yönetimle tepki toplayan İran şimdi de virüs ilacını bulduğu yalanıyla öne çıktı.

21 Mart 2020 Cumartesi 22:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bugüne kadar kendi halkına ve dünya kamuoyuna hemen her olayda yalan söylemekten çekinmeyen İranlı yetkililer şimdi de koronavirüs ilacını bulduklarını iddia ediyorlar!

Bu acem palavralarını duymaya alıştık artık da nasıl oluyor da hala alıcı bulabiliyor onu anlayabilene aşk olsun!

Mesela Milli gazeteyi ele alalım… Her ne hikmetse bu acem palavrasından Milli gazete çok heyecanlanmış. Saadet Partisi ve unsurlarının bu bitip tükenmez İran muhabbetinin kaynağı merak edilmiyor değil doğrusu…

*

Milli gazetenin “İran’dan Müjdeli Haber!” başlığıyla duyurduğu acem palavrasını içeren haberinin ilgili kısmı şöyle:

İRAN'DAN MÜJDELİ HABER! ''7-10 GÜN İÇİNDE PİYASAYA SÜRECEĞİZ''

Çin'de ortaya çıkan ve küresel bir salgına dönüşen koronavirüs ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İran'dan yapılan son açıklama tüm dünyada büyük yankı uyandırdı.

Dünya koronavirüs salgınıyla boğuşurken yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Her geçen gün vaka ve ölüm sayısının arttığı virüs ile ilgili İran'dan yeni bir açıklama geldi. Ülke genelinde bin 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 20 bine yakın kişinin yakalandığı hastalık oldukça ağır hasarlara yol açmıştı. İran Gıda ve İlaç Kurumu Başkanı Muhammed Rıza Şane Saz, koronavirüs ile mücadelede kullanılacak ilacın 7 ile 10 gün içerisinde piyasaya sürüleceğini açıkladı.

7-10 GÜN İÇİNDE PİYASAYA SÜRÜLECEK

Koronavirüsle mücadelede kullanılacak ilacın ilk ham maddesinin dün ülkeye getirildiğini söyleyen İran Gıda ve İlaç Kurumu Başkanı Şanesaz, ilacın tamamen yerli üretim olduğunu kaydederek, "Corona virüsü taşıyan hastalara iyi gelen bu ilacı 7 ile 10 gün içerisinde piyasaya süreceğiz" dedi.

TESTLER BAŞARILI OLDU

Söz konusu ilacın klinik testlerinin başarılı bir şekilde yapıldığını ve bazı hastalar üzerinde test edildiğini vurgulayan Şanesaz, "İlacın piyasaya sürülmesi için gerekli izinler alındı" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum