1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Milli Eğitim Bakanlığı başarıyı cezalandırdı!
Milli Eğitim Bakanlığı başarıyı cezalandırdı!

Milli Eğitim Bakanlığı başarıyı cezalandırdı!

Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde başarılı eğitim süreciyle adından söz ettiren okul müdürü Necati Yener bazı velilerin kara propaganda ile bakanlığa baskısıyla görevden uzaklaştırıldı.

25 Eylül 2020 Cuma 12:06A+A-

Cağaloğlu Anadolu Lisesi (CAL) Müdürü Necati Yener hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılan baskılar neticesinde Yener’in görevden ayrıldığı öğrenildi.

İki asırlık tarihi Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nin 2014 yılında MEB’in Proje Okul sistemine dahil edilmesi sonrası okul yönetimindeki süregelen düzen değişmiş ve müdürlüğe 02.04.2015 tarihinde, eski CAL öğretmenlerinden Necati Yener getirilmişti.

Necati Yener'in müdürlüğü süresince Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Türkiye’de Galatasaray Lisesi ve Robert Lisesi’ni geçerek ilk 5’e yükseldi, üniversite sınavlarında tarihi başarılar elde edildi. CAL’a yerleştirmede öğrenci başarı sıralamasını içeren yüzdelik dilim %0,26’ya kadar yükseldi. 2020 YKS’de Sözel 3’üncüsü çıkaran CAL’ın, ilk 10 binde 449 öğrencisi derece yapma başarısı gösterdi.

cal.jpg

Okula mescid açıldı

Okulda mescid açıldı, CAL panoları Mescid-i Aksa görselleriyle donatıldı, Ramazan ayında okul bahçesinde iftar programı düzenlendi, öğrencilerle birlikte Sultan Abdülhamid’in kabri ziyaret edildi. Mübarek gün ve gecelerde okul pansiyonundaki mescidde öğrencilere hitaben Kur’an-ı Kerim okutuldu. CAL’da 50’nin üzerinde sosyal faaliyet hayata geçirildi. Talebelere yönelik ahlak dışı gece eğlencelerinin yasaklandı, okul çevresinde sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıkların tamamen önüne geçildi.

“Mesele ağaç değildi, şimdi de öğrenci değil”

Bütün bu yeniliklerin yanında tahammül gösteremeyen bir grup sol-Kemalist kesim, müdür Yener'i Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayet ederken bir tarafta da kendi aralarında “Mesele ağaç değildi, şimdi de öğrenci değil” şeklinde söylemlerle müdürü görevden uzaklaştırmanın yollarını aradıkları görüldü.

ms.jpg

Nihayetinde CAL Müdürü Necati Yener’in, 23.09.2020 tarihi itibariyle görevinden ayrıldığı bildirildi. CAL Müdürlüğü vazifesinden ayrılan Necati Yener’in İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görevlendirildiği kaydedildi. İstanbul Erkek Lisesi Müdür Yardımcısı Cafer Çilenti’nin yeni CAL Müdürü olarak atandığı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum