1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Millet İttifakı dağıldı...
Millet İttifakı dağıldı...

Millet İttifakı dağıldı...

CHP ve İYİ Parti'den yapılan açıklamalar Millet İttifakı'nın sona erdiğini gösteriyor.

14 Eylül 2023 Perşembe 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçimlerdeki büyük hezeyanın ardından bir türlü toparlanamayan muhalefet bloğu en sonunda dağıldı. CHP ve İYİ Parti'den gelen açıklamalar neticesinde yerel seçimler öncesi iki partinin birlikte hareket etmeyecekleri anlaşılmış oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'in yerel seçimlere kendi adayları ile girme kararını değerlendirirken bu kararı saygı ile karşıladıklarını söyledi.

"Bir siyasi partinin aldığı kararı saygıyla karşılayacağız. Seçimden sonra zaten ittifak bitti. Bunu daha önce de söyledik.

İttifak seçim dönemlerinde olur. İktidara geldiğimizde ne yapacağız diye ortak mutabakat metni hazırlamıştı. İktidar olduktan sonra yapmak yerine önceden planımızı yapmıştık."

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, "Artık birilerine seçim kazandırma veya kaybettirme stratejimiz olmayacak" sözleriyle İYİ Parti'nin kendi yolunu izleyeceğini ifade etti. 

Birbirinden oldukça farklı ideolojik çizgilere sahip olan partilerin tek bir hedefe odaklanarak yürütmeye çalıştıkları ittifakın sonlanması malumun ilamı olarak değerlendirilebilir. Seçimin kaybedilmesi sonrasında yerle bir olan ittifakın seçimin kazanılması durumunda nasıl bir kavgaya girişeceğinin ise hiçbir garantisi yoktu. Bu şekilde olunca en azından sadece kendilerine zarar vermiş oldular...

HABERE YORUM KAT

6 Yorum