1. HABERLER

  2. HABER

  3. Milat Gazetesi: "Hepimiz ‘Özgürder’iz"
Milat Gazetesi: Hepimiz ‘Özgürder’iz

Milat Gazetesi: "Hepimiz ‘Özgürder’iz"

Özgür-Der Van şubesine yapılan molotoflu ve silahlı saldırının ardından bir saldırı da derneğin Diyarbakır Bağlar temsilciliğine yapıldı. Gece saatlerinde Özgür-Der Diyarbakır Bağlar Temsilciliğine molotoflu saldırı düzenlendi.

13 Ağustos 2013 Salı 00:00A+A-

Özgür-Der Van şubesine yapılan molotoflu ve silahlı saldırının ardından bir saldırı da derneğin Diyarbakır Bağlar temsilciliğine yapıldı. Gece saatlerinde Özgür-Der Diyarbakır Bağlar Temsilciliğine  molotoflu saldırı düzenlendi.

Suriye’deki zulme sessiz kalmayıp, ilk günden bu yana halkın yanında duran, ilkeli, onurlu ve mazlumdan yana tavır alan Özgür-Der’e karşı başlatılan linç kampanyası bütün hızıyla sürüyor. Derin troyka (PKK, PYD ve BDP üçlüsü) tarafından her fırsatta hedef gösterilen Özgür-Der ise, saldırılar karşısında dik durmaya devam ediyor.

Özgür-Der’in hedef gösterilmesinin sonucu olarak Özgür-Der Van şubesinin saldırıya uğramasının ardından, Özgür Gündem, Azadiya Welat ve ANF başta olmak üzere bazı basın yayın organları yalanlarına devam ediyor. Özellikle Özgür-Der’e destek veren STK’ları hedef almaya başlayan PKK yayın organları, provokatif ve saldırgan üslubuyla gerilimi tırmandırmaya çalışıyor.

İLKAV saldırıları telin etti

Bir çok STK sessiz iken İLKAV Başkanı Mehmet Pamak yaptığı açıklamada, “Suriye direnişine destek veren Müslümanlara yönelik saldırıları tel’in ediyor, yalan haberlere aracılık eden medyayı kınıyoruz” dedi.  HAS-DER yönetim kurulu üyesi Ahmed Dalise, “Suriye deki zulme sessiz kalmayıp, ilk günden bu yana halkın yanında duran, ilkeli, onurlu ve mazlumdan yana tavır alan Özgür-Der e yapılan saldırıyı nefret ile kınıyoruz, ÖZGÜR-DER özeline yapılan bu saldırı genelde tüm İslami kesime yapılmıştır" dedi.

Düşmanlıkta sınır tanımıyorlar

PKK'ya yakın basın tarafından hedef gösterilen Özgür-Der'in Van Şubesine yönelik saldırı, Özgür-Der Diyarbakır şubesi ve İslami kuruluşlar tarafından kınandı. Diyarbakır’da faaliyetlerini sürdüren 49 kurumun da destek verdiği açıklama Özgür-Der Diyarbakır şubesinde yapıldı. Şube Başkanı Murat Koç’un okuduğu basın açıklamasında, Zalim Baas diktatörlüğüne karşı Suriye halkının yanında yer alan İslami kuruluşlar aleyhine sosyal medya üzerinden yürütülen iftira kampanyasının düşmanlık boyutuna evrildiği hatırlatılarak, bunun sonucu olarak Van Özgür-Der şubesine yapılan saldırıyla düşmanlıkta sınır tanınmadığının göstergesi olduğu belirtildi.

Mazlumder’den kınama

Mazlumder tarafından yapılan açıklamada, “Bu tür olaylar hangi kişi, kurum veya örgüt tarafından işlenirse işlensin toplumu derinden yaraladığı bir vakıadır. Hiçbir insani amaca hizmet etmeyen bu eylemi kınıyoruz. Bir kez daha belirtmek istiyoruz ki Türkiye'deki temel sorunların, şiddet dışındaki yöntemlerle çözümü hayati değer taşımaktadır. Toplumsal barış için, herkesi insan haklarına riayet etmeye çağırıyoruz. MAZLUMDER olarak, uluslararası sözleşmeler ve anayasaya göre garanti altına alınmış en temel hak olan yaşam hakkı, örgütlenme ve mülkiyet  hakkının korunması gerektiğini belirterek, saldırıyı bir kez daha kınıyoruz” denildi.

AK Parti’den geçmiş olsun ziyareti

PYD ile muhalif gruplar arasında yaşanan çatışmalar ardından, Özgür-Der’in PKK basını tarafından hedef gösterilmesi ve Van şubesinin silahlı ve molotoflu saldırıya uğramasının yankıları sürüyor. Birçok sivil toplum kuruluşunun saldırıyı kınadığı ve destek verdiği Özgür-Der’e Ak Parti Diyarbakır il teşkilatı da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Özgür-Der Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Av. Aydın Altaç ile yardımcıları Mehmet Nesim Aydın ve Mesna Şimşek, Özgür-Der Van Şubesine yapılan saldırıyı kınadı.

Binlerce kişiden PKK’ya kınama

Öte yandan Özgür-Der'in Van Şubesi’ne yapılan silahlı ve molotoflu saldırı Sanat Sokağı’nda toplanan Özgür-Der üyeleri ve kentteki bir çok İslami kuruluş temsilcisi tarafından lanetledi. Diyarbakır, Batman ve  Tatvan Özgür-Der şubeleri ile Bingöl ve Muş’tan da temsilci düzeyinde katılımın olduğu eyleme kentte faaliyet gösteren 16 sivil toplum kuruluşu da destek verdi.

Milat

HABERE YORUM KAT