1. HABERLER

  2. HABER

  3. Migros, Başörtülü Çalışanı Depoya Kapatmış!
Migros, Başörtülü Çalışanı Depoya Kapatmış!

Migros, Başörtülü Çalışanı Depoya Kapatmış!

Bir ajans çalışanı başörtülü Nurdan Delibaş, çikolata tanıtımı için gittiği Migros Levent Akademi şubesinde bir insanlık ayıbına maruz kaldı.

23 Ekim 2012 Salı 12:41A+A-

Yeni Akit gazetesinde yer alan iddiaya göre bir ajans çalışanı Nurdan Delibaş, çikolata tanıtımı için gittiği Migros'ta başörtüsünden dolayı bir insanlık ayıbıyla karşılaştı.

Migros, Levent Akademi şubesine Şölen Çikolata'nın tanıtımını yapmak için giden başörtülü Nurdan Delibaş'ı önce depoya kapattı, sonra kovdu. Stant hostesi olarak çalışan Nurdan Delibaş'ın, Tan Organizasyon isimli ajansta çalıştığı ve ilgili çikolata firmasının tanıtım işi için geçtiğimiz hafta cumartesi günü gittiği Migros'un Levent Harp Akademileri'nin yakınındaki Akademi Migros'ta ayrımcılığa maruz kaldığı öğrenildi.

DELİBAŞ: BU MUAMELEYİ YAPANLAR GÖZYAŞIMIN HESABINI VEREMEZ 

Cumartesi günü sabah saat 09.00 civarında Migros'a giderek ilgili ürünün tanıtım çalışmasına başladığını anlatan Nurdan Delibaş, başından geçenleri şöyle anlattı: “Yaklaşık bir saat kadar sorumlusu olduğum Şölen Çikolata standının başında durdum. Sonra Migros Mağaza Müdür Yardımcısı Deniz Bey yanıma geldi. Başörtülü olduğum için Migros'ta çalışamayacağımı söyledi. Akademinin içerisinde olduğu gerekçesiyle mi bu uygulamaya gittiklerini sordum. Deniz Bey ise bütün mağazalarda bu kuralın geçerli olduğunu vurguladı. Daha sonra ise tanıtım standının başında bekleyemeyeceğimi söyleyerek, ‘İsterseniz depoda bekleyebilirsiniz' dedi. Ben depoya indim ve yarım saat kaldığım depoda üstümü değiştirirken bir yandan da ağladım. Bu insanlar benim bu gözyaşlarımın hakkını, hesabını veremeyecekler. Sırf başörtülü olduğum için bana bu muameleyi yaptılar.”

BAŞÖRTÜLÜ ALIŞVERİŞE GELEBİLİR AMA ÇALIŞAMAZ!

Başörtülü müşterileri sayesinde büyük karlar elde eden büyük mağaza zincirlerinin ikiyüzlülüğüne ve çifte standardına dikkat çeken Nurdan Delibaş, “Para kazanmaya gelince, alışverişe gelince başörtülü girebilir. Ama çalışmaya gelince başörtülü giremez. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? Sene olmuş 2012, kafa yapısı hala bu tarihin gerisinde. Hiç kimsenin kapalı veya açık diye ayrım yapmaya hakkı yok. Müslüman kişilerin sırtından para kazanan bu kurumun yine bir İslami değeri savunan benim gibi kişileri işlerinden etmesi ve ayrımcı muamele etmesi kabul edilemez bir durum” şeklinde tepkisini ortaya koydu.

YILMAZ: HAKMAR'DA, HATİPOĞLU'NDA BÖYLE SORUNLAR YOK 

Konuya ilişkin olarak aradığımız Tan Organizasyon isimli taşeron firmanın Saha Sorumlusu Fatih Yılmaz, böyle bir sıkıntı ile ilk kez karşılaştıklarını ifade etti. Migros'un dışında birçok kuruluşla çalıştıklarını belirten Yılmaz, “Hakmar, Hatipoğlu ve daha birçok firmayla çalışıyorum. Onlar böyle şeyleri dert etmiyor. Biz ajans olarak 1 yıldır Şölen Çikolata ile çalışıyoruz. Buradaki olayda ise ben çalışan personelden ve kendi işimden sorumluyum. Mağazanın işine karışamam” açıklamasında bulundu. Yılmaz; firma olarak yaklaşık 600 kişi istihdam ettiklerini ve çalışanları arasında ayrım gözetmediklerini vurguladı.

MİGROS, SKANDALA AÇIKLIK GETİREMEDİ

Şubesinde geçici olarak çalışan başörtülüyü depoya kapatarak büyük bir haksızlığa imza atan Migros, sergilediği ayrımcılığa açıklık getiremedi. Nurdan Delibaş'ın depoya kapatıldığı İstanbul Levent'teki Akademi Migros Şubesi Müdürü Ersan Gümüşhisar, “Bize bu tarz gelecek elemanların bilgileri güvenlik sebebiyle daha önceden bildiriliyor. Son olayda ise Şölen firması bize bir isim beyan etmedi. Biz de önce Şölen daha sonra ise organizasyon firmasını aradık. İsim beyan edilmediği için çalıştıramayacağımızı söyledik” savunmasında bulundu. Deniz ismindeki yardımcısının Nurdan Delibaş'ı depoya gönderdiğini doğrulayan Ersan Gümüşhisar, “Stant için ikinci bir kişi gelene kadar dinlenmesi için göndermiştir” iddiasında bulundu. Gümüşhisar'ın Migros şubelerinde başörtülülerin çalıştırılmadığı gerçeğine rağmen, konuyu başka yönlere çekmesi dikkat çekti.

Yeni Akit) 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum