1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. MHP'ye FETÖ Soruşturmalarıyla İlgili 5 Bin Kişi Başvurdu
MHP'ye FETÖ Soruşturmalarıyla İlgili 5 Bin Kişi Başvurdu

MHP'ye FETÖ Soruşturmalarıyla İlgili 5 Bin Kişi Başvurdu

Gülen örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında mağdur olduğunu söyleyen 5 bin kişinin MHP Genel Merkezi’nin kapısını çaldığı öğrenildi.

09 Eylül 2016 Cuma 21:24A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) Gülen örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında mağdur oldukları gerekçesiyle başvuruda bulunanların sayısı 5 bine ulaştı. Bunlar arasında gözaltına alınanlar, tutuklananlar, kamu görevinden açığa alınanlar ve ihraç edilenler var.

Daha önce parti yetkililerine tek tek gelen bu şikâyetlerin artması ile birlikte bir komisyon kuruldu. Şimdi tüm şikâyetler bu birimde toplanıyor.

Al Jazeera’de yer alan habere göre, bugüne kadar MHP’ye ulaşan şikâyetlerden 3 bin 233’ü dört grup hâlinde hükümete iletildi.

Sonradan gelen yaklaşık 1500 şikâyet de 5’inci grup olarak derlendi, bunlar da hükümete iletilecek.

Bahçeli: Vatandaş Mağdur Olmasın

MHP’li yetkililer, partinin mağduriyetler konusunda hassas davrandığını, bunun da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ilk günden bu yana takındığı tutumdan kaynaklandığını söyledi.

Bahçeli’nin, “Vatandaş mağdur olmasın, bu iş bizim insanımıza dönmesin.” mesajını sık sık verdiğini belirten yetkililer, partinin bu dosyaları hükümete iletirken talebinin, “bir mağduriyet olması ihtimaline karşı dosyaların hukuk çerçevesinde yeniden incelenmesi” olduğunu belirtti.

Erdoğan: At İzi İt İzine Karıştı

Gülen örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında bazı haksızlıklar yapıldığına dâir iddialara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da değinmişti. Çin ziyareti dönüşünde uçakta konuşan Erdoğan, “At izi it izine karıştı.” sözleriyle bazı kişiler hakkında haksız yere Gülen örgütüne mensup olduğuyla ilgili suçlamalar yapıldığını dile getirmişti.

HABERE YORUM KAT