1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. MHP'li Enginyurt: Perinçek FETÖ’den Daha Tehlikeli
MHP'li Enginyurt: Perinçek FETÖ’den Daha Tehlikeli

MHP'li Enginyurt: Perinçek FETÖ’den Daha Tehlikeli

Devlet Bahçeli’ye yönelik sarf ettiği sözler üzerine Doğu Perinçek’e MHP’nin tepkileri devam ediyor. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Perinçek’in FETÖ’den daha tehlikeli olduğunu söyledi.

18 Haziran 2020 Perşembe 22:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, bir röportaj sırasında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in FETÖ’den daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

Medya Radar sitesine açıklamalarda bulunan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Türk Ordusu içinde Doğu Perinçek’in adamı varsa FETÖ’den daha tehlikelidir.” dedi.

Doğu Perinçek ve Aydınlık Gazetesini 12 Eylül öncesinde Ülkücü katili olarak niteleyen Enginyurt, “Türk Ordusu içerisinde Perinçek'in adamları var” dedi ve ekledi:

“Şimdi bu Perinçek çıkıyor ‘15 Temmuz’u ben önledim’ diyor. Demeyecek miyim; sen kimsin lan, sen neyi önledin? Sen topal adamın tekisin. Sen PKK sevicisisin, Abdullah Öcalan’a çiçek veren adamsın. Sen teröristlere selam duran adamsın 15 Temmuz’u AK Parti, MHP ve 82 milyon Türk milleti engelledi. Ha bu Türk milletinin içinde kendini görüyorsan, amenna bir şey demem. Ama ben önledim, benim adamlarım önledi, kimse bunun adamları haindir. Kim Doğu Perinçek’in adamı ise haindir. Eğer Türk Ordusu içinde Doğu Perinçek’in adamı varsa FETÖ’den daha tehlikelidir.”

 

“ÇİN’DE BİLE MAOCU KALMADI BUNLAR MAOCU”

Doğu Perinçek’in sol camia ve geniş toplum kesimlerinde ne oranda bir karşılığı olduğu sorusunu değerlendiren Cemal Enginyurt şunları söyledi:

“Doğu Perinçek’in fikri ne zikri ne? Çin hayranı, hala dünyada Mao’cu kalmadı, Çin’de bile Mao’cu kalmadı bunlar Mao’cu, Çin’de yok bunlardan… Dolayısı ile şimdi bunu eleştirdiğimizde Biri şunu mu diyecek bize: ‘Cumhur ittifakında büyük çatlak.’ Ya kim ki bu; binde 7 oyu olan bir adam, parti. Bir gün gelecek göreceksiniz ki AK Parti’yi ve Sayın Cumhurbaşkanını en ağır şekilde eleştiren adam bu Doğu Perinçek olacak. Çünkü tarih boyunca ipi ile kuyuya inilmemiş ki. Bir gün Çinci olmuş, bir gün Rusçu olmuş, bir gün İngiltere hayranı olmuş, bir gün CIA’e uşaklık yapmış.”

Semih Yalçın da Tepki Göstermişti

MHP kanadından Semih Yalçın da daha önce iki ayrı beyanında Doğu Perinçek’i eleştirmişti. Perinçek için “müptezel” nitelemesi yapan Yalçın, onun Cumhur İttifakı’na katılmak istediğini ancak gayretinin nafile olduğunu söylemişti.

Semih Yalçın’ın beyanlarının ayrıntılarını içeren daha önceki haberlerimiz >>>

 

 

HABERE YORUM KAT