1. HABERLER

  2. HABER

  3. MHP ve BDP'den CHP'nin Çağrısına Destek
MHP ve BDP'den CHP'nin Çağrısına Destek

MHP ve BDP'den CHP'nin Çağrısına Destek

MHP ve BDP, CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanması çağrısına destek vereceklerini açıkladı.

11 Mart 2014 Salı 16:09A+A-

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanması ve 4 eski bakan hakkında fezlekelerin okunması için TBMM Başkanlığı'na yapacağı başvuruyu değerlendirdi. 

Halaçoğlu, CHP'nin talebine destek vereceklerini söyledi. 

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'nin çağrısına desteklediklerini kaydetti. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise konuyu partisinin yetkili organlarında yapacakları görüşmelerde alınan kararlar doğrultusunda hareket edeceklerini bildirdi. 

CHP TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de 4 bakanla ilgili fezlekelerin 28 Şubat'ta TBMM'ye geldiğini, bunlar okunmadan Meclis'in tatile sokulduğunu belirterek, "CHP grubu olarak, bunun önüne geçmek, fezlekelerle ilgili olarak hem milletimizin hem parlamentonun bilgi sahibi olmasını sağlamak ve Meclis soruşturma sürecini başlatabilmek amacıyla, 18 Mart Salı günü TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırıyoruz" dedi. 

TBMM Başkanının çağrıyı 7 gün içinde yerine getirmesi gerekiyor

CHP'nin 4 eski bakan hakkındaki fezlekelerin okunması için TBMM Başkanlığı'na yapacağı başvuru, 26 Mart'a kadar ara tatile giren Genel Kurulu'nun olağanüstü toplanmasını gündeme getirdi. 

Meclis İçtüzüğe göre, TBMM tatil veya ara verme sırasında belli bir konuyu görüşmek için Cumhurbaşkanı veya Meclis Başkanı'nın çağrısı üzerine olağanüstü toplanabiliyor.

Cumhurbaşkanı toplantı çağrısını doğrudan doğruya veya Bakanlar Kurulunun istemi üzerine yapıyor.TBMM Başkanı da doğrudan toplantı çağrısında bulunabileceği gibi üyelerin 5'te birinin imzasını taşıyan gerekçeli önergedeki çağrı istemini en geç 7 gün içinde yerine getiriyor. TBMM, Cumhurbaşkanı veya Meclis Başkanı'nca yapılan çağrıda belirtilen gün ve saatte toplanıyor. 

Toplantının başlaması için 184 milletvekilinin hazır bulunması gerekiyor

Olağanüstü toplantının başlayabilmesi için birleşimin başında yapılan açılış yoklamasında en az 184 milletvekilinin Genel Kurul'da hazır olması gerekiyor. 

Olağanüstü toplantıda birleşim yeterli çoğunlukla açılabildiği takdirde, Meclis Başkanı ilk önce çağrı yazısını okutacak ve bu toplantıyı gerektiren konu görüşülecek. Yeterli çoğunluk sağlanamazsa çağrı düşüyor. Konu üzerinde gerekli işlemler tamamlanınca, TBMM çalışmalarına devam kararı vermediği takdirde tatile veya ara vermeye devam edilecek. 

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT