1. HABERLER

  2. HABER

  3. "MHP Koalisyonda Yer Almak İstemediğini Söyledi"
"MHP Koalisyonda Yer Almak İstemediğini Söyledi"

"MHP Koalisyonda Yer Almak İstemediğini Söyledi"

Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, hükümet ortaklığında bulunmama yaklaşımını teyit ettiğini söyledi.

14 Temmuz 2015 Salı 19:13A+A-

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon turları kapsamında TBMM'de, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından, AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, hükûmet kurma çalışmaları kapsamında bir araya geldiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ekibine, görüşmelerde gösterdikleri misafirperverlik ve sıcaklık için teşekkür etti.

MHP Koalisyonda Yer Almak İstemiyor

Bahçeli'nin "7 Haziran'dan itibaren birçok vesileyle gündeme getirdiği şekliyle hükûmet ortaklığında bulunmama tarzında bir yaklaşım içinde olduklarını bir kez daha teyiden ifade ettiği”ni belirtti ve şöyle devam etti:

“Bunun yeni ortaya çıkan bir durum olmadığını ifade ettiler, yani 7 Haziran'dan beri sürdüregeldikleri tutumun da devamı olarak... Bu tutuma saygı gösteriyorum ama AK Parti olarak bizim tutumuz itibarıyla bakıldığında bütün partilerle görüşmelerimizi sürdüreceğiz ve bir hükûmet ortaklığı kurulana kadar da bütün partilerle eşit mesafeyi muhafaza etmeye devam edeceğiz. Yani Türkiye'nin şartları diyaloğu sürdürmeyi gerekli kılıyor. Bugün ortaya çıkan tabloda güzel olan bu istişarelerin devamında her iki taraf da fayda mülahaza ediyor. Bu bağlamda bundan sonraki gelişmeler çerçevesinde hem arkadaşlarımız hem de ihtiyaç duyulması halinde -ki duyacağımız büyük bir ihtimaldir- duymamız da doğaldır, SayınBahçeli ile bayram sonrasında ikinci bir görüşme çerçevesinde tekrar bir araya gelme imkânımız var. Bunun da her an gerçekleşebileceği konusunda mutabık kaldık."

Davutoğlu: "Biz, bizim için Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayacak hükûmet yapısı ortaya çıkarana kadar tüm partilerle görüşmeyi aynı anlayış ve duyarlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT

1 Yorum