1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. MHP, Gezi kalkışmasında neredeydi?
MHP, Gezi kalkışmasında neredeydi?

MHP, Gezi kalkışmasında neredeydi?

MHP’nin Gezi’de nasıl bir tavır almıştı?

29 Nisan 2022 Cuma 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Osman Kavala kararının ardından AK Parti saflarında rahatsızlığını dile getirenler oldu. Bunun yanında AK Parti’nin artık alamet-i farikası haline gelen rahatsız olsa da “sessizliğe bürünen” vekillerin varlığı da medyada konuşuldu.

MHP’de ise en üst merci olan genel başkan müebbet kararının ardından şiddetini iyice artıran söylemler geliştiriyor. Devlet Bahçeli geçtiğimiz Salı günü düzenlenen grup toplantısında Osman Kavala’nın vatandaşlıktan da çıkartılıp sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi.

Peki, Kavala hakkında  "Gezi Parkı olaylarının finansörü, azmettiricisi, kışkırtıcısıdır" ifadelerini de kullanan Devlet Bahçeli, Gezi kalkışması esnasında nasıl bir tavır takınmıştı? 2013 senesinde MHP milletvekili olan İYİ Partili Lütfü Türkkan “Sayın Bahçeli’nin görevlendirmesi ile, şimdi TBMM Başkan Vekili olan Celal Adan, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, İstanbul Milletvekili Ali Torlak ve ben 1 Haziran 2013’de Taksim Meydanı’nda biber gazının genizleri yakan havasını soluyarak bir bildiri okuduk ve Hükümeti istifaya davet ettik" sözleriyle o dönem nerede durduklarını özetledi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu’nun yazısına göre ise MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bugün hedef aldığı Gezi kalkışmasına hakkında ilişkin geçmişte partinin 75 açıklamasının 58'inin 'Gezi'yi destekler' nitelikte olduğu ileri sürüldü. Bahçeli’nin konuşmalarında protestoların 'finansörlüğü' ile ilgili Osman Kavala dâhil hiçbir kimseyi suçlamadığı ve hükümeti eleştirdiği görülüyor.

Netice olarak bugün bol keseden atıp tutan MHP’nin “hükümeti istifaya” davet edecek kadar Gezi kalkışmasıyla içli dışlı olduğu görülüyor! Soros vb. ilişkiler üzerinden komplo teorileri inşa eden MHP’nin dün Gezi’yi desteklerken bugün ise adaletten uzak yargı kararlarına sahip çıkarken meseleyi ıskaladığı anlaşılıyor!

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum