1. HABERLER

  2. HABER

  3. MHP-CHP'den 19 Mayıs'a Sert Tepki
MHP-CHPden 19 Mayısa Sert Tepki

MHP-CHP'den 19 Mayıs'a Sert Tepki

19 Mayıs kutlamaları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemesi muhalefeti çileden çıkardı: "AKP varlığımıza kast ediyor!"

16 Ocak 2012 Pazartesi 12:46A+A-

Bahçeli: Varlığımıza kast.

Kılıçdaroğlu: Atatürk Samsun’a gezmeye mi gitti?

19 Mayıs törenlerinin stadyumlarda yapılmasının yasaklanmasına muhalefetin tepkisi sert oldu.

İlk tepki MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli, "19 Mayıs kutlamaları üzerinden yürütülen ve daha hangi gelişmelere yol açacağı belirsiz olan art niyetli girişim ve niyetlerin, milletin varlık değerlerine tam anlamıyla kast eden bir duruma geldiğinin anlaşıldığını" söyledi.

Bahçeli'nin ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da ağır sözlerle uygulamayı eleştiri yağmuruna tuttu: "Açıkça söylüyorum Türkiye'de toplumsal barışı sağlayan ne varsa tehdit altındadır"

19 Mayıs törenleri etrafında iktidar ile muhalefet arasında başlayan gerginlik sıcaklığını koruyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Türkiye'nin sistemli bir karşı duruşun, Cumhuriyet'in kanına girmeyi gündemine alan ayırıcı dinamiklerin baskı ve tuzakları ile yüz yüze kalındığını" iddia etti. Bahçeli, açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi:

"19 Mayıs kutlamaları üzerinden yürütülen ve daha hangi gelişmelere yol açacağı belirsiz olan art niyetli girişim ve niyetlerin, milletimizin varlık değerlerine tam anlamıyla kast eden bir duruma geldiği anlaşılmıştır.

Cumhuriyet'in ilanına giden sürecin miladı olan 19 Mayıs tarihini hezeyan dolu bahanelerle çarpıtmak, çaptan ve gözden düşürmeye cüret etmek AKP'nin gizli gündemleri paralelinde hareket ettiğini bir kez daha teyit etmiştir. AKP hükümeti aldığı millet desteğini yanlış yorumlamış, Türk milletini geçmişinden ve milli kabullerinden koparmak amacıyla tezgah üstüne tezgah kurmuştur.

Hükümetin tedavülde tutup, yönlendirdiği yıkıcı ve bölücü emeller; aziz milletimizi boyalı demokrasi algısı ve yapay özgürlük iddialarıyla kuşatmış ve zaafa düşürmüştür."

KILIÇDAROĞLU DA AĞIR KONUŞTU

Bahçeli'nin ardından da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ağır sözlerle uygulamayı eleştirdi ve AK Parti'ye seslendi:

"Açıkça söylüyorum Türkiye'de toplumsal barışı sağlayan ne varsa tehdit altındadır. Aralıksız Türk halkının özgürlük bilincine saldırılıyor. 29 Ekim'i niye kutluyoruz Cumhuriyet için. 19 Mayıs'ı neden kutluyoruz, Atatürk'ün Samsun'a çıkışını kutlamak için. Atatürk tatil yapmak için mi Samsun'a çıktı. Her şey bitti denilen bir ülkenin var olması için Samsun'a çıktı."

HABERE YORUM KAT