1. HABERLER

  2. HABER

  3. MGV'nin El Konulan Malları İade Edilecek
MGVnin El Konulan Malları İade Edilecek

MGV'nin El Konulan Malları İade Edilecek

28 Şubat döneminde mallarına el konulan vakıflar da dahil toplam 7 vakfın malları iade ediliyor. Malları iade edilenler arasında Erbakan'ın kurduğu MGV de var

05 Şubat 2013 Salı 11:16A+A-

28 Şubat döneminde "irticai faaliyet" yürüttükleri idiasıyla kapatılan 21 vakıftan 7'sinin el konulan malları yeniden sahiplerine teslim ediliyor. Malları iade edilecek vakıflar arasında Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın 1975 kurduğu Milli Gençlik Vakfı(MGV) da bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklamayı Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem yaptı. Hak sahibi cemaat vakıflarının, mallarının iadesine yönelik sürecin 2003'te çıkarılan kanunla başladığını ifade eden Ertem, bu süreçte 365 taşınmaz hakkında olumlu karar verildiğini söyledi. Uygulama sırasında eksiklikler nedeniyle 2008 yılında yeni bir kanun çalışması yapıldığını ve 331 taşınmazın vakıflarına iade edildiğini belirten Ertem, yine eksiklikler olduğunu ve 2011 yılında yeni bir kanun çalışması yapıldığını bildirdi. Yapılan son kanun çalışması doğrultusunda bin 560 müracaat aldıklarını ancak bunların büyük bir kısmının belge ve bilgi içermeyen başvurular olduğunu ifade eden Ertem, 'Bunu hakikaten samimiyetle bağlantılandırmak mümkün değil' dedi.

Azınlık vakıflarına 1936 beyannamesinde beyan ettikleri bütün taşınmazları iade etmek gibi bir düşünceleri olduğunu söyleyen Ertem, 165 cemaat vakfından 116 vakfın başvuru yaptığını söyledi.

MİLLİ GENÇLİK VAKFI

Milli Gençlik Vakfı, merhum Başbakan Necmettin Erbakan tarafından 1975 yılında kurulmuştu. 28 Şubat'ta hedef alınan vakıflardan biri oldu. Baskılar sonucu kapatılan vakfın tüm mallarına el kondu. MGV kapatıldığı zaman Türkiye genelinde, 875 şubesi, 150 yurdu, 2 çocuk yuvası ve 350 bin üyesi bulunuyordu. Vakıf daha sonra kurulan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ismiyle yeniden açıldı. (milli gazete)

HABERE YORUM KAT