1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Mezhepçi rejim İran'da Sünni katliamına girişti!
Mezhepçi rejim İran'da Sünni katliamına girişti!

Mezhepçi rejim İran'da Sünni katliamına girişti!

İran’ın Sünni bölgelerinde katliamlar gerçekleştiriliyor!

01 Ekim 2022 Cumartesi 12:30A+A-

HAKSÖZ HABER

İran’daki halk gösterileri 14. gününe girerken rejimin verdiği reaksiyon gittikçe farklı bir boyut kazandı. İran’daki gösterilerin farklı olaylar üzerinden Sünni bölgelere sıçraması sonrasında rejim diğer bölgelerde gözettiği “hassasiyetleri” gözetmiyor!

AA’nın aktardığına göre İran medyası, dün öğle saatlerinde ülkenin güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Zahidan kentinde cuma namazının ardından bir karakola ve meydanda toplanan vatandaşlara ateş açıldığını duyurmuştu.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde ise polis karakoluna saldıran kişilere ateş açıldığı ve çok sayıda kişinin yaralandığı görüldü.

Olaya ilişkin devlet televizyonuna bilgi veren Sistan-Beluçistan Emniyet Müdürü Ahmed Tahiri, "Olay, Sünni vatandaşlar cuma namazından çıkarken teröristlerin ibadet edenlere yaklaşıp cami ve ibadet edenlerin önündeki polis karakoluna ateş açması sırasında meydana geldi" ifadelerini kullanmıştı.

Sünnilere yönelik katliamlar “teröristlerin” kışkırtmasıyla ilişkilendirip verilirken İran halkının öfkesi ise dinmek bilmiyor. Protestoların sebebi, İran rejimine bağlı Çabahar şehri Emniyet Müdürü Albay İbrahim Küçükzay'ın, 15 yaşındaki Beluç bir kıza tecavüz etmesi olarak açıklandı. Küçükzay'ın bir cinayet soruşturmasında Mahu Beluç isimli küçük kızı sorgulama bahanesiyle karakola götürdüğü ve burada kendisine tecavüz ettiği ifade edildi.

whatsapp-image-2022-10-01-at-10-56-29.jpeg

Beluçistan’daki tepkiye rejimin karşılığı ise çok sert oldu. Rejimin “olayları bastırmak” bahanesiyle düzenlediği saldırılarda 60’ı aşkın kişi hayatını kaybetti. Bunun üzerine Sünni halk sokaklara döküldü.

İran’daki toplumsal eylemlerde 14 gün içinde rejim tarafından katledilen kişi sayısı 76 olarak duyurulmuşken Beluçistan’da bir günde 60 kişi katlediliyor. İran rejimi için Sünni katletmek alışkanlık haline gelmiş anlaşılan. Suriye veya İran’da olsun fark etmez: En iyi Sünni ölü Sünnidir!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum