1. HABERLER

  2. HABER

  3. Metin Turan Serbest Bırakılıyor
Metin Turan Serbest Bırakılıyor

Metin Turan Serbest Bırakılıyor

Mısır'da aralarında TRT muhabiri Metin Turan'ın da bulunduğu 84 kişinin tahliyesine karar verildi.

05 Aralık 2013 Perşembe 12:16A+A-

Mısır'da aralarında TRT muhabiri Metin Turan'ın da bulunduğu 84 kişinin tahliye edilmesine karar verildi. 

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi, Metin Turan'ın da aralarında bulunduğu 84 kişinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına hükmetti.

Turan'ın resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından 2 gün sonra salıverilmesi bekleniyor.

Mısır Ceza Mahkemesi'nin Metin Turan'ın da aralarında bulunduğu 84 kişinin pazartesi günü tahliye edilmesi yönünde verdiği karara savcılığın itirazı üzerine, davanın başka bir dairede görülmesine karar verilmişti.

Metin Turan, Rabia katliamı sonrasında meydana gelen protestoları takibi sırasında 17 Ağustos günü sığındığı el-Fetih Camisi'nde tutuklanmıştı. Baskında 400 kişi gözaltına alınmıştı.

Davutoğlu: Metin Turan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da twitter hesabından paylaştığı mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"Mısır'da bir süredir tutuklu bulunan Metin Turan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Konuyu ilk andan itibaren yakından takip eden büyükelçiliğimiz bundan sonra da gerekli girişimleri yapacak."

Kahire’deki Rabiatu'l Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki darbe karşıtı gösterilerin güvenlik güçlerinin müdahalesiyle dağıtılmasını protesto eden yaklaşık 400 kişi, güvenlik güçlerinin saldırısından kaçarak 16 Ağustos’ta Ramses bölgesindeki El-Fetih Cami'sine sığınmıştı. Güvenlik güçleri 17 Ağustos’ta camiye zorla girerek, aralarında TRT muhabiri Metin Turan'ın da bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

Aile mutlu

Turan'ın, İzmir'de esnaf olan ağabeyi Fikret Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına ilişkin haberleri televizyonlardan öğrendiklerini söyledi.

"Haberi alınca çok mutlu olduk. Allah'ıma bugünleri gösterdiği için şükrediyorum" diyen Turan, kardeşinin serbest kalması için çaba gösteren yetkililere teşekkür etti.

Metin Turan'ın, 17 Ağustos'tan bu yana tutuklu olduğunu ifade eden ağabey Turan, Kurban Bayramı'ndan önce cezaevinde büyükelçilik görevlilerinin yardımıyla ziyaret ettikleri kardeşi ile kısa süre görüşme olanağı bulduklarını hatırlattı.

"O ziyaret sırasında durumu iyi değilse bile bize iyi olduğunu söyledi. Moral vermeye çalışıyordu" diyen Turan, "40 metrekarelik yerde 37 tutuklu kalıyordu. Bulundukları yerde banyo yoktu. Yalnızca iki tuvalet vardı. Tuvalette banyo yapmak için bizden hortum istemişlerdi" dedi. 

HABERE YORUM KAT