1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Metin Feyzioğlu Bile Ahmet Altan'ın Tutuklanma Sürecini Yanlış Buluyor!
Metin Feyzioğlu Bile Ahmet Altan'ın Tutuklanma Sürecini Yanlış Buluyor!

Metin Feyzioğlu Bile Ahmet Altan'ın Tutuklanma Sürecini Yanlış Buluyor!

15 Temmuz'un ardından 3.5 yıl cezaevinde kalan, geçen hafta tahliye edilmesine rağmen savcılığın itirazı üzerine bir kez daha tutuklanan gazeteci Ahmet Altan için TBB Başkanı Feyzioğlu “Savcılık itirazı ile tutuklanması doğru değil” dedi.

14 Kasım 2019 Perşembe 17:14A+A-

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişiminin ardından tutuklanan ve yaklaşık 3.5 yıl kaldığı cezaevinden 4 Kasım'da tahliye edilen gazeteci Ahmet Altan’ın yeniden tutuklanmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

Karar’ın naklettiğine göre, Ahmet Altan'ın yeniden tutuklanmasıyla ilgili soruya Feyzioğlu’nun verdiği cevap şöyle:

"Ahmet Altan'ın cezaevine gönderilmesi Ahmet Altan’ın tekrar tutuklanması meselesini özelde değil 'Türkiye’nin tahliye edildi 24 saat sonra tekrar tutuklandı' genel şeması üzerinde konuşalım. Tahliye ediliyor sosyal medyada kampanya başlıyor. Tahliye kararı verenler tutukluyor. Bizim kanunumuzda dava aşamasında tahliye kararını verdikten sonra buna itiraz yoktu. Eskiden mahkeme tahliye kararı verdi mi tahliye olurdu dava aşamasında mahkemenin tahliye ettiğini savcının itirazı üzerine tekrar tutuklayabilir haline geldi. Ben bunu sisteme aykırı buluyorum.

Mahkemenin tahliye kararıyla bu iş biterse tahliyeye karşı itiraz edilip sistem yıpranıyor. Tutuklama istisna özgürlük kuralsa mahkemenin tahliye verdiği kişinin savcının itirazıyla tutuklanması doğru değil. Bunun üzerinde çalışırsak bu tür polemiklerin biteceği kanaatindeyim. Kişilerden bağımsız konuşmayı öğrenelim. Sistemi kurduğunuzda daha doğru olur diye düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT

2 Yorum