1. HABERLER

  2. HABER

  3. TEKNOLOJİ

  4. Metaverse’de alışverişler nasıl yapılacak?
Metaverse’de alışverişler nasıl yapılacak?

Metaverse’de alışverişler nasıl yapılacak?

Gelecekte, işe gidip gelmeden ofise, arkadaşlarınızla bir konsere veya ebeveyninizin oturma odasına anında bir hologram olarak ışınlanabileceksiniz veya yerinizden kalkmadan sanal bir market, park, arkadaş ziyareti yapabileceksiniz!

21 Aralık 2021 Salı 12:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Milyarlarca insanın sosyal medya verilerine sahip dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Facebook, Metaverse adını verdiği sanal dünyayı geçtiğimiz ay tanıtmıştı.

'Meta' (öte) ve 'universe' (evren) sözcüklerinin karışımından türetilen yeni bir sözcük olan 'metaverse' bütün sanal dünyaların, artırılmış gerçeklik ve internetin bütünü de dahil olmak üzere, neredeyse geliştirilmiş fiziksel gerçeklik ve fiziksel olarak kalıcı sanal alanın yakınsamasıyla oluşturulan kolektif bir sanal paylaşılan alanı olarak kullanıma girdi.

Hayatı kolaylaştıracağını iddia eden, sanal bir yaşamı tüm hayatın içine entegre etmeye çalışan metaverse, farklı bir evreni albenisi olacak şekilde sunarak reel yaşamdan koparılmış insanların olduğu bir dünyayı "yaratmaya" çalışıyor.

İnsanların Metaverse'de hayal edebileceği her şeyi yapabileceğini söyleyen şirketin CEO'su Zuckerberg, "Bu gelecekte, işe gidip gelmeden ofise, arkadaşlarınızla bir konsere veya ebeveyninizin oturma odasına anında bir hologram olarak ışınlanabileceksiniz" diyerek internetin geleceğinin bu olduğunu iddia ediyordu.

Her geçen gün “Metaverse evreni” adı verilen sanal ağda yeni bir durum ortaya çıkıyor. Henüz çok taze olan bu sistemde haliyle ilkler hafızalarda yer ediniyor. Daha önce Metaverse’de evlilik, toplantı ve gezi gibi durumlar gündemimize dahil olmuş ve gerçekliği ile meşruluğu tartışmalara konu edilmişti.

Bu defa her ne kadar içeriği doğrulanamasa da tasarım ve çalışma prensibi itibariyle alışverişlerin nasıl yapılacağını gösteren bir “Metaverse’de alışveriş” videosu yayınlandı.

ABD'nin en büyük perakende satış yapan mağaza zinciri olan Walmart'ın, Metaverse dünyasına adım attığı ve sanal olarak satış yapacağı iddia edildi.

Walmart marketin metaverse konsept mağazasında dolaşırken ürünleri alıp alışveriş arabasına koyabiliyor ve dijital müşteri temsilcileri size her konuda yardımcı olurken alışverişinizi tamamlayabiliyorsunuz. Alışveriş bitince ise ödeme, dijital cüzdandan çekiliyor ve ürünler  gerçek olarak adrese gönderiliyor…

 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum