1. HABERLER

  2. HABER

  3. MESS'ten Bursa'daki Metal İşçilerine Tehdit Gibi Mesaj!
MESS'ten Bursa'daki Metal İşçilerine Tehdit Gibi Mesaj!

MESS'ten Bursa'daki Metal İşçilerine Tehdit Gibi Mesaj!

MESS Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Celal Betil'in imzası ile gönderilen basın açıklamasında Bursa'daki metal işçilerinin yaptığı eylemlerin "yasadışı" olduğu savunuldu!

15 Mayıs 2015 Cuma 23:57A+A-

MESS açıklamasında, "İmzalanan grup toplu iş sözleşmelerinde herhangi bir değişiklik yapılamayacağı hususu MESS Genel Kurulu tarafından da teyid edilmiştir" ifadelerine de yer verildi!

Bursa'da metal işçileri tarihi bir direnişe imza atarak yaşadıkları ücret adaletsizliğine isyan etti ve fabrikalarda üretimi durdurdu. 

Büyük eylem tüm hızıyla sürerken, MESS Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Yönetim Kurulu'ndan işçilere yönelik tehdit gibi bir basın açıklaması geldi!

MESS Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Celal Betil'in imzası ile yapılan açıklama şöyle:

"Son günlerde özellikle Bursa'da kurulu üye işletmelerimizde yaşanan gelişmeler MESS Yönetim Kurulu ve Üyeleri tarafından dikkatle ve hassasiyetle takip edilmektedir. 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren üyelerimiz OYAK RENAULT OTOMOBİL FAB. A.Ş. ve TOFAŞ TÜRK OTOMOBİL FAB. A.Ş. işyerlerinde başlatılan işyerini terk etmeme ve topluca iş bırakma şeklindeki eylemlerle birlikte olaylar maalesef yasadışı bir boyuta ulaşmıştır.

Üye işletmelerimizi kapsayan 2014-2017 dönemi MESS grup toplu iş sözleşmeleri birkaç ay gibi kısa bir süre önce 3 yıl için imza altına alınmıştır. Bu tür eylemler yoluyla 3 yıllık süre için bağlayıcılığı olan Grup TİS şartlarına yönelik haksız taleplerde bulunulması yasadışıdır.  

İmzalanan grup toplu iş sözleşmelerinde herhangi bir değişiklik yapılamayacağı hususu MESS Genel Kurulu tarafından da teyid edilmiştir.

Üyelerimize ait işyerlerindeki yasadışı eylemin bir an önce sona erdirilerek, çalışma barışının en kısa sürede tesis edilmesi her şeyin ötesinde ülkemizin menfaati için gerekmektedir. Bu itibarla tüm çalışanlarımızı sağduyu ile hareket etmeye, işlerine sahip çıkmaya, işyerlerine ve milli ekonomiye zarar veren yasadışı eylemlere derhal son vermeye davet ediyoruz."

MESS bu açıklama ile işçilerin ücretlerinde bir iyileştirmeye karşı olduğunu açıkça ortaya koymuş oldu! 

İşçiler, direnişlerinde kararlı olduklarını daha önce kamuoyuna duyurmuşlardı. 

Bu açıklamanın ardından eylemlerin daha da büyüyerek devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Bursada Bugün

HABERE YORUM KAT

1 Yorum