1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Mes’ele, Pastadan Pay Kapmak veya Toprak Değil.."
"Mes’ele, Pastadan Pay Kapmak veya Toprak Değil.."

"Mes’ele, Pastadan Pay Kapmak veya Toprak Değil.."

Selahaddin E. Çakırgil, yazılarına yapılan eleştirilere cevap veriyor, AK Parti'ye verilecek destekten hedefin kazanımların kaybedilmemesi olduğunu vurguluyor, asıl desteklenmesi gerekenin müslümanların kardeşliği olduğu yönünde açıklamalarda bulunuyor.

29 Ekim 2015 Perşembe 14:04A+A-

Selahaddin E. Çakırgil 
Mes’ele, Pastadan Pay Kapmak veya Toprak Değil..
Star

[email protected]

Tayyîb Erdoğan’la aynı inanç ve kültür havzasından gelen ve yüzde 2’den fazla oy alamayacağı defalarca ortaya çıkan bir küçük siyasî teşekkülün bağlısı olup, ismini gizlemiş birisi, eleştirilerini sıralamış; ‘Eleştirilerinin bazısına katılıyorum, gayet haklı..’ demeyi  eklemeyi de ihmal etmeden.. ‘Ancak, sormak istiyorum; yanlış, pastayı paylaştıranda da olsa, yanlış değil midir?’ diyor.

Mes’eleye pasta paylaşımı açısından bakanlar hep olabilir, ama, siperlerini terk etmemeleri şeklindeki nebevî emre uyan Uhud Okçuları durumunda olanlar için, hedef şu kişi veya bu parti değil; sadece halkımızın 90 yıllık bir kemalist-laik baskı döneminden sonra biraz olsun rahat nefes almaya başlaması ve yetersiz de olsa, bir takım kazanımlarını yitirmemesidir. Seçimlerde aynı inanç ve kültür köklerine sahib olanların kendi aralarında dayanışma göstermelerini de bu açıdan temenni ediyorum.

*

Bir diğer okuyucu ise, 28 Eylûl tarihindeki, ‘Kavimler kardeşliği’ değil, ‘İslâm kardeşliği’  başlıklı yazım üzerine ve daha bir hışımlı yazan N. Tozlu..

O yazımda, ‘TRT Haber’de yayımlanan bir sohbette, kardeşlik vurgusu yapılıyor ve amma, ısrarla, ‘Yeter kitürk toprağı’na saygı gösterilsin, kardeşlik olur..’  kabilinden saçma laflar ediliyordu; müslümanların ortak vatanı, sadece bir kavmin adına tapulu gibi gösterilerek.. Ben ki, ana dili türkçe olan bir müslümanım. O sözleri işitince ürperdim. (...)’ demiştim.

(...)
Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>