1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. ‘Mesele, Ekonomik Bir Kavgadır’
‘Mesele, Ekonomik Bir Kavgadır’

‘Mesele, Ekonomik Bir Kavgadır’

Irak Kürt Bölgesel Hükümeti Başbakanı Barzani, Bağdat'ın bütçe ve maaş meselesini kendilerine karşı bir tehdit olarak kullandığını söyledi.

28 Nisan 2014 Pazartesi 12:22A+A-

Neçirvan Barzani, Duhok'un Zaho ilçesinde düzenlediği genel seçim mitinginde Erbil ile Bağdat arasındaki petrol sorunundan kaynaklanan bütçe anlaşmazlığına değindi. 

Meselenin ekonomik bir kavga olduğunu söyleyen Barzani, "Irak Başbakanı Maliki’nin emriyle halkımızın rızkının kesileceğini hiç beklemezdik" dedi.

Bağdat'ın bütçe ve maaş meselesini bir tehdit olarak kullandığını söyleyen Neçirvan Barzani, “Bağdat'la aramızda adilane ve gerçek bir ortaklık hukukunun olmasını arzu ediyorduk" şeklinde konuştu.

Irak Anayasası'ndaki çelişkili maddeler yüzünden Bağdat ve Erbil arasında Kuzey Irak petrollerinden elde edilen gelirin paylaşımıyla ilgili anlaşmazlık yaşanıyor.

Türkiye'yle ticaret artacak

Barzani, Türkiye'yle yeni sınır kapıları açılması konusuna değindi, "Türkiye'ye son ziyaretimizde protokolü imzaladık. Duhok ve Zaho arasına düşen bölgede dört yeni ticari sınır kapısı açılacak” diyen Barzani, kapıların ekonomik gelişmeyi ve kalkınmayı beraberinde getireceğini söyledi.

Sanatçı Şivan Perwer'in konser verdiği mitingde, İbrahim Tatılıses de Kürtçe şarkı söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT