1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mescid-i Aksa’dan Mursi’ye Büyük Destek (FOTO-VİDEO)
Mescid-i Aksa’dan Mursi’ye Büyük Destek (FOTO-VİDEO)

Mescid-i Aksa’dan Mursi’ye Büyük Destek (FOTO-VİDEO)

Bugün Kudüs'ün içinden ve dışından Mescidi Aksa'ya akın eden yaklaşık 200 bin Filistinli Mursi’ye destek eylemi düzenledi.

12 Temmuz 2013 Cuma 19:36A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsrail’İn engellemelerine rağmen Ramazanın ilk Cumasında Kudüs’e akın eden Filistinliler Mescid-i Aksa ve Kubbetus-Sahra önünde Mursi’ye destek için dev bir gösteri düzenlediler.

Mescidi Aksa'ya toplananların aynı zamanda caminin ana giriş kapısına Mısır'ın seçimle iş başına gelmiş olan ve Filistin davasına da sahip çıkmasıyla kendini gösteren cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin büyük bir posterinin bulunduğu pankart asmaları dikkat çekti. Mısır'ın meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin posterinin basılı olduğu büyük pankartın üzerinde Kudüs halkının yasal cumhurbaşkanının yanında askerî darbeye karşı olduğunu vurgulayan bir ibarenin yazılı olduğu görüldü.

Filistin Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre işgal devletinin tüm engellemelerine rağmen Ramazan'ın ilk Cuma'sında Filistinliler yine kapıları zorlayarak Mescidi Aksa'ya akın etti ve burada çok büyük bir cemaat oluşturdular. İşgal devleti sabahın erken saatlerinden itibaren radyoları vasıtasıyla 40 yaşını geçmemiş erkeklerin Mescidi Aksa'ya alınmayacağına dair duyurular yapmaya başlamış ve Kudüs kapılarında askerî barikatlar oluşturmuştu.

Aksa'dan Mursi’ye Selam

Mescidi Aksa'ya toplanan cemaat namazdan sonra aynı zamanda gösteri ve sloganla Mısır'daki askerî darbeye tepkisini ve seçilmiş cumhurbaşkanına desteğini dile getirdi.

Gösteriye katılanlar ABD ve İsrail'in bölgede İslâm'ın hâkim olmasını istemediğini, Mısır'daki meşru yönetime karşı askerî darbenin de bu yüzden gerçekleştirildiğini dile getirdiler.

Gösteriye katılanlar darbenin meşru bir yönetime karşı yapıldığının açıkça ortada olduğunu ve darbe karşısında sergilenen tutumun da Batı ülkelerinin ikiyüzlülüğünü, sahtekârlığını gözler önüne serdiğini vurguladılar.

mursi-ye-destek_kudus-mescidiaksa_morsi_aqsa_al-quds_protest-sisi02.jpg

mursi-ye-destek_kudus-mescidiaksa_morsi_aqsa_al-quds_protest-sisi01.jpg

mursi-ye-destek_kudus-mescidiaksa_morsi_aqsa_al-quds_protest-sisi03.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum