1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mescid-i Aksa'da Yasaklı Cuma
Mescid-i Aksa'da Yasaklı Cuma

Mescid-i Aksa'da Yasaklı Cuma

İsrail polisi Cuma namazını Mescidi Aksa'da kılmak isteyen Filistinlilere yine yaş sınırı koydu, içeri giremeyenler sokakta namaz kıldı.

21 Mart 2014 Cuma 16:24A+A-

İşgal polisinin 40 yaşın altındaki erkekleri Mescid-i Aksa’ya almamasına tepki gösteren Filistinliler sokaklarda ezan ve hutbe okuyarak namaz kıldı.

Bu sırada yollara barikat kuran İsrail polisi, namaz kılan Müslümanları ellerinde silahlarla izledi.

Polis müdahalesi

Cuma namazı gerginliği nedeniyle, Doğu Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın güney tarafından bulunan Ras'ul Amud mahallesinde İsrailli askerler ile Filistinli gençler arasında arbede yaşandı.

Mescid-i Aksa'ya girişlerine izin verilmeyen Filistinli gençler, sokakta kıldıkları namazın ardından İsrail askerlerine taş atarken askerler göz yaşartıcı gazla karşılık verdi. 

Kutsal mekanda yaş sınırlaması

İsrail hükümeti 16 Mart’tan bu yana 50 yaşın altındaki Filistinli erkekler ile 40 yaşın altındaki Filistinli kadınların Mescid-i Aksa’ya girişine izin vermiyor. 

Mecsid-i Aksa’nın 10 kapısından altı tanesi, İsrail güvenlik güçleri tarafından ibadete gelenlere kapatıldı, sadece dört kapıdan mescide girişe izin veriliyor.

Kapatılan altı kapı ise ziyarete gelen turistlerin kullanımına tahsis edildi. Bu durum Filistinlilerin tepkisine neden oluyor.

16 Mart’tan bu yana her gün sabah namazı vaktinde yüzlerce Filistinli Mescid-i Aksa’nın kapısına gelerek protestolara katılıyor.

İsrail polisi bölgede giriş ve çıkışları kontrol altında tutmaya devam ediyor.

 

(Al Jazeera ve AA)

HABERE YORUM KAT