1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mescid-i Aksa İmamı: Ezandan Rahatsız Olan Defolsun
Mescid-i Aksa İmamı: Ezandan Rahatsız Olan Defolsun

Mescid-i Aksa İmamı: Ezandan Rahatsız Olan Defolsun

Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Sabri, işgalci İsrail’in, Kudüs’te ezanları kısmaya yönelik çabalarına ilişkin, “Yine söylüyoruz, her kim ezandan rahatsız oluyorsa bu diyardan defolsun.” dedi.

11 Kasım 2016 Cuma 23:50A+A-

Kudüs Yüksek İslâmî Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa İmamı Şeyh İkrime Sabri, Kudüs’ün Allah ve Resûl’üne iman edenlere miras bırakıldığının Kur’ân’da vaad edildiğini belirterek, “Barış söylemi, bu işgalci güç için bir safsatadan ileri geçmiyor. İsrail, Filistin’i kantonlara ayırmaya çalışıyor.” dedi.

Şeyh Sabri, Mescid-i Aksa’da verdiği cuma hutbesinde işgalci İsrail’in Aksa çevresindeki kazılara devam etmesine tepki gösterdi.

AA’da yer alan habere göre, Harem-i Şerif’in sâdece müslümanlara ait olduğunu kaydeden Şeyh Sabri, İsrailli yöneticilere hitaben, “Kendinize güvenmeyin, kibre kapılmayın ve inatlaşmayın. Ellerinizi Kudüs ve Mescid-i Aksa’dan çekin. Kudüs’ün Allah ve Resûl’üne iman edenlere miras bırakıldığı Kur’ân’da vaad edilmiştir. Sizin beklediğiniz veya beklemediğiniz bir yerden Allah’ın vaadi gelecek ve mağlup olacaksınız inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Asıl Gürültüyü Sizin Savaş Uçaklarınız Çıkarıyor”

İşgalci İsrail’in, Kudüs’te ezanları kısmaya yönelik çabalarına dikkat çeken Şeyh Sabri, İsrail Parlamentosu’nun ezan konusunu pazar günü genel kurulda görüşmeye hazırlandığını hatırlattı.

Şeyh Sabri, “Daha önce de söyledik, asıl gürültüyü siz ve sizin savaş uçaklarınız, tanklarınız ve evlerimizi yıkmaya gelen dozerleriniz, kepçeleriniz çıkarıyor. Yine söylüyoruz, her kim ezandan rahatsız oluyorsa bu diyardan defolsun.” dedi.

“Müslüman Mezarlarının Yıkılması Kabul Edilemez”

Hutbesinde Doğu Kudüs’teki müslüman mezarlıklarının işgalci İsrail güçleri tarafından yıkılmasına da değinen Şeyh Sabri, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Şeyh Sabri, işgalci İsrail’in Filistin topraklarında İsrailli yerleşim birimlerini inşa çalışmalarına devam etmesini ise “şeytânî stratejik proje” olarak niteledi.

“ABD’ye mi Sığınacağız? Hayır...”

İşgalci İsrail’in düşmanca yaklaşımının barış söylemiyle uyuşmadığını belirten Şeyh Sabri, şöyle devam etti:

“Barış söylemi bu işgalci güç için bir safsatadan ileri geçmiyor. İsrail, Filistin’i kantonlara ayırmaya çalışıyor. Peki ABD’ye mi sığınacağız? Hayır, zira biz gördük ki ABD’nin İsrail’e baskı yapma girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı. Hattâ İsrail, ABD’ye baskı yaparak Filistin’in İsrail’e teslim olmasını sağlamaya çalışıyor.”

Batı Şeria ve Mescid-i Aksa’nın da içinde yer aldığı Doğu Kudüs, 1967’den beri İsrail işgali altında bulunuyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs’te 200 bini aşkın, Batı Şeria’da ise 400 bini aşkın İsrailli yerleşimci yaşıyor. Uluslararası hukuka göre, buralardaki tüm İsrailli yerleşim birimleri “yasa dışı” kabul ediliyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum