1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÜRDÜN

  4. Mescid-i Aksa İçin Ürdün'de Konferans
Mescid-i Aksa İçin Ürdün'de Konferans

Mescid-i Aksa İçin Ürdün'de Konferans

Ürdün'de Mescid-i Aksa konferansı düzenlendi.

31 Aralık 2014 Çarşamba 01:13A+A-

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Mescid-i Aksa'yla dayanışma için başkent Amman'da konferans düzenledi.

Ürdün İhvanı Genel Sekreteri Hammam Said, konferansta yaptığı konuşmada, "Mescid-i Aksa'nın cihada açık olduğunu" belirterek, "Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü korumak, Ürdün'ün sorumluluğudur" dedi.

Said, Ürdün Temsilciler Meclisi'ndeki farklı din ve parti temsilcilerinin de hazır bulunduğu konferansta İsrail'i kast ederek, "İşgalci güce karşı ayaklanma" çağrısında bulundu.

Said ayrıca Mescid-i Aksa'dan feragat edilemeyeceğini veya onun tehlikeye atılamayacağını sözlerine ekledi.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanlar'ın ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla kazı çalışmaları yapıyor.

Yahudi yerleşimciler ile İsrailli yetkililerin zaman zaman Mescid-i Aksa Külliyesi içine girmesi, gerginliklerin yaşanmasına neden oluyor.

Ürdün, 1924'ten itibaren Kudüs'te bulunan Müslüman ve Hristiyanlar'a ait mabetlerin "yönetimi ve muhafızlığı" görevini yürütüyor. Bu çerçevede Mescid-i Aksa'nın imamı, Ürdün tarafından atanıyor.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT