1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mescid-i Aksa İçin Birleşme Çağrısı
Mescid-i Aksa İçin Birleşme Çağrısı

Mescid-i Aksa İçin Birleşme Çağrısı

Gazze Şeridi'nde Mescid-i Aksa için Filistinli direniş örgütlerine 'ortak operasyon birimi' kurulması çağrısı yapıldı.

29 Eylül 2015 Salı 15:27A+A-

Halk Direnişi Komiteleri'nin silahlı kanadı Nasır Salahaddin Tugayları Sözcüsü Ebu Yusuf, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, "İsrail'i ​Mescid-i Aksa'yı kapatmasının yankıları konusunda uyarıyoruz. Uluslararası toplumdan İsrail'in tacizlerine karşı Müslümanların kutsallarını, özellikle de Mescid-i Aksa'yı koruma konusundaki sorumluluğunu üstlenmesini istiyoruz" dedi.

Ebu Yusuf, "Nasır Tugayları elleri bağlı şekilde durmayacak. Filistin direniş örgütlerinin sabitlerin, ulusal hakların ve her şekliyle direnişin muhafaza edilmesi temelinde ülkenin çıkarları için birleşmesi gerekir" diye konuştu.

Siyonist İsrail'in Yahudilerin dini günleri nedeniyle Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girmesini bazen tamamen bazen de kısmi olarak engellemesi nedeniyle 13 Eylül'den beri Kudüs başta olmak üzere Filistin'in farklı kentlerinde gerilim yaşanıyor. İsrail polisi ve askerleri bu süreçte Filistinlileri yakalama bahanesiyle Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmişti. Hatta İsrail askerleri postallarıyla kutsal mescidin içine girmiş, pencerelerinden içeriye gaz bombası atmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT