1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mescid-i Aksa Hakkında Bilgi Veren “Aqsapedia” Sitesi Yayına Başladı
Mescid-i Aksa Hakkında Bilgi Veren “Aqsapedia” Sitesi Yayına Başladı

Mescid-i Aksa Hakkında Bilgi Veren “Aqsapedia” Sitesi Yayına Başladı

Kudüs Malezya Müessesesi, Mescid-i Aksa’yla ilgili bilgilerin yer aldığı birkaç dilde yayın yapan “aqsapedia” sitesini tanıttı.

20 Ağustos 2019 Salı 22:26A+A-

Sitenin yayın hayatına başlaması münasebetiyle düzenlenen törene ülkenin kuzeyindeki Kedah Vilayeti Başbakanı ve Kudüs Malezya Müessesesi Yönetim Kurulu Başkanı Dato Mukhriz Tun Mahathir de katıldı.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenen törene ayrıca toplumun ileri gelenlerinden ve medyadan çok sayıda kişi ile Endonezya, Sri Lanka ve Tayland gibi Güney Doğu Asya ülkelerinden konukların katıldığı kaydedildi.

Mescid-i Aksa’nın tarihi, konumu ve yapıları hakkında bilgi veren sitenin açılışını Mukhriz Mahathir’in yaptığı belirtildi.

Mukhriz Mahathir’in törende yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanları değil inançlara saygı duyan ve zulmü reddeden tüm özgür insanları ilgilendirdiğini söylediği ifade edildi.

Malezya’nın Filistin’e uzak olmasına rağmen Malezyalıların Filistin ve Mescid-i Aksa’yı kendi davaları olarak gördüklerini bildiren Mukhriz Mahathir, Mescid-i Aksa’nın yakılışının 50’nci yıldönümünde saldırıların devam ettiğini söyledi.

Kudüs Malezya Müessesesi’nin kuruluşuna katkıda bulunmaktan gurur duyduğunu dile getiren Mukhriz Mahathir, Kudüs davasını tüm güçleriyle desteklemeye devam edeceklerini açıkladı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT