1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Mescid-i Aksa Anlaşması Göz Boyamadan İbaret"
"Mescid-i Aksa Anlaşması Göz Boyamadan İbaret"

"Mescid-i Aksa Anlaşması Göz Boyamadan İbaret"

Filistin İslâmî Hareketi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, Ürdün ile İsrail arasında Müslümanların Mescid-i Aksa'da namaz kılmasına izin veren anlaşmaya ilişkin açıklamalarını, “göz boyama” olarak yorumladı.

26 Ekim 2015 Pazartesi 11:32A+A-

Söz konusu anlaşmalarla İsrail'in, Aksa ve Kudüs üzerindeki haksız egemenliğini sürdürdüğü belirtilen açıklamada, “Bu anlaşmayla müslümanların Mescid-i Aksa'da namaz kılması âdeta İsrail'den verilmiş bir sadaka gibi görülmeye başlandı. Bu anlaşmalar Ürdün'ün Mescid-i Aksa üzerindeki egemenliğini kökten sarsmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, İşgalci İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Aksa ve Kudüs'teki mevcût durumu koruyacağı yönündeki ifadelerine karşı uyarıda bulunularak, çözümün sâdece İsrail'in Aksa ve Kudüs'teki işgalinin bir an önce son bulmasıyla olacağı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ürdün'den ayrılmadan önce yaptığı ve devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, Ürdün ile İsrail'in, Harem-i Şerif ve Aksa'nın avlusuna kamera yerleştirilerek 24 saat denetlenmesi konusunda anlaştığını, Netanyahu'nun da müslümanların Harem-i Şerif'te namaz kılmalarına, gayrimüslimlerin ise sâdece ziyaret etmesine olanak tanıyacak bir politika izlemeyi kabul ettiğini duyurmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT