1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FAS

  4. Meşal’e Suriye Konusunda Destek
Meşal’e Suriye Konusunda Destek

Meşal’e Suriye Konusunda Destek

Halid Meşal'in Suriye halkının direnişinden yana aldığı tavra uluslararası destek devam ediyor.

05 Ekim 2012 Cuma 12:47A+A-

Fas Tevhid ve Islah Cemaati Başkanı Muhammed El-Hamdavi, Suriye ve İran medyasının Suriye halkına ve devrimine destek verdiği için İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'i hedef alan saldırılarını kınadı.

El-Hamdavi, Halid Meşal'in tavrının ilkesine, Filistin davasına ve Suriye halkına vefanın zirvesi olduğunu dile getirdi.

Quds Press'e konuşan El-Hamdavi, Suriye konusunda Halid Meşal'in tavrının tamamen dengeli ve doğru olduğunu ifade ederek, Meşal'in Suriye'ye vefasını gösterdiğini fakat katliamlar söz konusu olunca vefanın özgürlük ve onur mücadelesi veren Suriye halkı için geçerli olduğunu belirtti.

"Biz burada Rabat'ta Halid Meşal ile görüştük. Suriye yönetiminin ve halkının Filistin davasına, direnişe ve Hamas'a desteğini inkar etmiyor. Fakat bu kanlar ve canlar, Meşal'in ilkeden ve insandan yana tavır almasını gerektiriyor" diyen El-Hamdavi, Suriye halkının özgürlük ve onur talebine karşı çıkan İran ve Suriye rejimlerinin tavrının yanlış olduğunu, halkını boğazlayan bir rejimin tavrının doğru olamayacağını ifade etti.

Meşal'in Suriye halkından yana tavır alarak direnişten yana tavır aldığına işaret eden El-Hamdavi, direnişin aslının özgür halk olduğunu ve Meşal'in diktatörlükten kurtulma mücadelesi veren Suriye halkını desteklediğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT