1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Meşal: "Ümmetin Kanını Pazarlık Yapmayız"
Meşal: Ümmetin Kanını Pazarlık Yapmayız

Meşal: "Ümmetin Kanını Pazarlık Yapmayız"

Halid Meşal, Mısır'da yaptığı konuşmada Suriye konusuna değindi ve ümmetin kanı üzerinde pazarlık olmayacağını belirtti.

04 Ekim 2012 Perşembe 12:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Hamas'ın kendisini destekleyenler ve yanında duranları unutmayacağını fakat ümmetin kanını da pazarlık konusu yapmayacağını söyledi.

Halid Meşal, Kudüs'ün Salahaddin el-Eyyubi tarafından işgalden kurtarılışının yıldönümü vesilesiyle "Salahaddin'in İzindeyiz" sloganıyla Kahire'de düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, "Halkların özgürlük arzusunu desteklemekten başka bir tavrımız olamaz. Ümmetin kanını pazarlık konusu yapamayız" dedi.

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre Meşal, direnişi desteklemenin en iyi yolunun halklara haklarını vermek olduğunu ifade etti.

Siyonist işgal rejimine de seslenen Meşal, tüm dünya bir araya gelse Hamas Hareketi'nin yine direniş yolundan vazgeçmeyeceğini ve direnişini sürdüreceğini söyleyerek, "Siyonist işgal rejimi ümmetin yeni dönemi için bin kere hesap yapmalı" şeklinde konuştu.

Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşturulması projesi için hazırlık yapmanın zaruri olduğunu dile getiren Halid Meşal, Arap devrimlerini gerçekleştiren ülkelere seslenerek, Arap Baharı'nın ardından Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için hazırlıklara başlanması gerektiğini ve Filistinlilerin Arap ülkelerinin desteğine ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Siyonist işgal rejimiyle yapılan müzakerelere son verilmesini de isteyen Hamas lideri, Siyonist işgal hükümetinin İbrahim El-Halil Camii'nde olduğu gibi Mescid-i Aksa'da da emrivaki yapmak istediğini söyledi.
 

HAMAS’tan Suriye Televizyonunun Yayınlarına Kınama

HAMAS, Suriye resmi televizyon kanalının Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'i doğrudan hedef alan saldırısını kınadı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan üst düzey bir Hamas yetkilisi, "Biz Hamas Hareketi olarak, Suriye resmi televizyonunun Halid Meşal'e ve Hamas'a yönelttiği saldırı ve küfürlerden büyük üzüntü duyduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.

Filistin halkına, direnişine ve haklarına sıkı sıkıya bağlı olan Hamas Hareketi'nin medya aracılığıyla polemiğe girmek istemediğini dile getiren Hamas yetkilisi, Hamas Hareketi'nin Arap ve İslam ülkeleri halklarının yanında durmaya ve halkların özgürlük, onur ve demokrasi taleplerine destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Hamas Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal'in Pazar günü Ankara'da düzenlenen AK Parti 4. Olağan Kongresi'ne konuk olarak katılması ve kongrede Arap Baharı devrimlerini destekleyen bir konuşma yapması Suriye ve İran medya organları tarafından ağır bir şekilde eleştirilmişti.

Suriye resmi televizyon kanalı, Pazartesi akşamı yayınlanan haber bülteninin "Günün Yorumu" bölümünde, Suriye halkının özgürlük mücadelesine destek verdiği için Halid Meşal'e hitaben sert ve alaycı cümleler sarf etmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum