1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Meşal: “Taleplerimiz Kabul Edilene Dek Müzakere Yok!”
Meşal: “Taleplerimiz Kabul Edilene Dek Müzakere Yok!”

Meşal: “Taleplerimiz Kabul Edilene Dek Müzakere Yok!”

Anadolu Ajansı'na konuşan Hamas Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, “Taleplerimizin kabul edileceği ortam olmadan müzakereye dönüş yok.” dedi.

21 Ağustos 2014 Perşembe 16:47A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Filistin halkının yüz yıldır kendisini sonuna kadar savaşmaya hazırladığını ifade ederek, savaştan bir ayda, bir yılda ve hatta yıllar boyunca bıkmayacağını söyledi.

Halid Meşal, Anadolu Ajansı'na verdiği geniş kapsamlı röportajda, işgalci düşmanı Filistin halkının taleplerini kabul etmeye zorlayacak uygun ortam oluşmadan Kahire'deki ateşkes müzakerelerine dönülmeyeceğini bildirdi.

İşgal rejiminin ateşkes anlaşmasını Hamas'ın bozduğuna dair iddiasını da yalanlayan Meşal, işgal yönetiminin yalanlarıyla dünya kamuoyunu yanıltmayı sürdürdüğünü belirtti.

Gazze'de, Kudüs'te, Batı Yaka'da ve birçok yerde cinayet işleyen çocuk katili Netanyahu'nun başkalarını suçlamaya hakkı olmadığını kaydeden Meşal, dolaylı müzakerelerin amaç değil araç olduğunu ve Filistin halkının taleplerinin kabul edilmesini sağlayacak ortam bulunmadıktan sonra müzakerelerin bir anlamı olmadığını söyledi.

Meşal, işgalcinin iki hata yaptığını, birincisinin müzakereleri çıkmaza sokması ve diğerinin de ateşkes anlaşmasını ihlal etmesi olduğunu ifade etti.

Sorunu kökünden çözmenin, işgali ve Yahudi yerleşimini sona erdirerek Filistin halkının huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamanın vaktinin geldiğini belirten Meşal, Rafah Kapısı'nın dolaylı müzakerelerde gündeme gelmediğini ve bu konunun Filistinlilerle Mısırlılar arasında olduğunu bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT