1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Meşal: “Lübnan’da da Hamas’a Baskı Var!”
Meşal: “Lübnan’da da Hamas’a Baskı Var!”

Meşal: “Lübnan’da da Hamas’a Baskı Var!”

Esed’in baskısı yüzünden Şam’dan ayrıldıklarını açıklayan Hamas lideri Meşal, Lübnan’da da tehdit edildiklerini belirtti.

02 Haziran 2013 Pazar 01:17A+A-

HAKSÖZ-HABER

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’i sert bir dille eleştirerek, Esed ve çevresinin Suriye halkına karşı kendilerini desteklemesi için Hamas hareketine yaptıkları baskı yüzünden Şam’ı terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Hamas lideri, İngiliz televizyonuna verdiği röportajda, Suriye halkının talepleri konusunda haklı olduğu, yönetimde kalması konusunda halkın söz sahibi olduğu yönünde Esed’i defalarca uyardıklarını belirtti.

“Lübnan’da da Tehdide Maruz Kaldık”

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre Hamas hareketinin bürosunu Şam’dan taşıması ve Lübnan’daki liderlerine de ülkeyi terk etmeleri yönünde yapılan tehditlerin sorulması üzerine Meşal, Şam’ı bu baskılar yüzünden terk ettiklerini, Lübnan’daki bazı liderlerin de yine bu tehditler yüzünden Katar’ın başkenti Doha’ya gittiklerini söyledi.

Hamas’ın Suriye’nin içişlerine karışma gibi bir niyetinin olmadığını belirten Hamas lideri Meşal, Suriye krizi için Beşşar Esed'e barışçıl bir plan sunduklarını, ancak onun bunu kabul etmediğini kaydetti. 

Açıktan Esed’i ve Baas rejimini eleştiren Hamas yetkilileri resmi ağızdan Suriye içindeki savaşa dâhil olmadıklarını belirtseler de İzzeddin Kassam Tugaylarının içeride muhaliflere destek verdiği biliniyor. Muhaliflerin safında savaşan Kassam Tugaylarından bazı Filistinlilerin şehadet haberleri zaman zaman gündemleşiyor.

Son olarak Lübnan’dan aktif olarak Baas rejimine destek veren ve milislerine muhaliflerle savaşmak üzere Suriye’ye gönderen Hizbullah’ın Lübnan’daki Hamas ofisine baskı yaptığı ve Hamas yetkililerinin Lübnan’ı terk etmesini istediğine yönelik haberler basına yansımıştı. Bu haberler yalanlanmıştı; ancak Meşal’in bu açıklamaları haberin ciddi olduğunun bir göstergesi…

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum