1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Meşal, Her Filistinlinin Arzusunu Gerçekleştirdi
Meşal, Her Filistinlinin Arzusunu Gerçekleştirdi

Meşal, Her Filistinlinin Arzusunu Gerçekleştirdi

Tarihî Gazze ziyaretinde Hamas lideri Halid Meşal'den önemli mesajlar...

08 Aralık 2012 Cumartesi 13:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal dün (7 Aralık Cuma) Gazze’ye yaptığı ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, bu ziyaretle adeta üçüncü kez dünyaya geldiğini belirterek, birinci doğumunun 1956 yılındaki normal doğumu olduğunu, ikincisinin Siyonistlerin 1997 yılında kendisine karşı yaptıkları başarısız suikasttan kurtuluşunda, üçüncüsünün ise Gazze’ye gelişinde olduğunu ve hep birlikte Kudüs’e girdiklerinde ise dördüncü doğumunu yaşamayı umut ettiğini söyledi.

Meşal, Gazze’ye girdikten hemen sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ey Filistin halkı ve Filistinli şehitler! Biz size borçluyuz. Bu tarihi anlara ulaşmamızda Allah’ın bize yaptığı yardımın ardından sizin emeğiniz, fedakârlığınız vardır. Başta Başbakan Heniyye olmak üzere Gazze hükümetine, halkına, büyük komutan ve liderlerine, şehit ve direniş güçlerine teşekkür ediyorum. Gazze’nin hakkını ödeyemeyiz. Gazze sözden öte bir şeydir. Hangi sözler şehitlere ve Filistin için ciğerparelerini veren annelere olan takdirimizi ifade edebilir ki?”

Filistin’e, kahraman Gazze’ye ve direnişine karşı büyük ve derin duygular yaşadığını belirten Meşal “Bugün Gazze’ye dönüyorum. Dönüyorum diyorum çünkü daha önce burayı ziyaret edememişsem de onu hep kalbimde taşıdım. 1965 yılında terk etmek zorunda kaldığım Batı Yaka’ya 1975 yılında yetim olarak döndüm. Ve bugün 37 yıldan sonra ilk defa Filistin’i ziyaret ediyorum” dedi.

Hamas lideri Meşal bugün öğleden sonra giriş yaptığı Gazze’de Hamas liderleriyle büyük bir halk kitlesi tarafından karşılandı.

halid-mesal_ismail-heniyye_gaza-gazze.jpg

Gazze’de Halid Meşal ile birlikte basın toplantısına katılan Başbakan Heniyye ise “Şehitler adına büyük komutan ve ümmetin önemli liderlerinden Hamas Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Dr. Musa Ebu Merzuk, Muhammed Nasr ve İzzet Er-Reşak’a hoş geldiniz diyoruz” dedi.

Bütün Filistinlilerin vatanlarına geri dönmeleri için bugünün tarihi bir gün olduğunu belirten Heniyye, “Siz Filistin toprakları üstünde Filistin havasını teneffüs ediyorsunuz, bu adımlar Filistinlilerin vatana geri dönme umudunu güçlendiren güven dolu adımlardır” ifadesini kullandı. 

Şeyh Ahmed Yasin’in Evinden: “Yolunu İzlemeye Devam Edeceğiz”

Gazze halkı, Rafah-Gazze arasındaki Salahaddin Caddesinde sıra sıra dizilmiş halde 37 yıldan sonra ilk kez bugün Gazze’yi ziyaret eden Hamas Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal’i karşıladı. Meşal, güvenliği sağlamak için yerlerini alan Kassam Tugaylarına mensup mücahitlerin arkasında değerli misafirlerini bekleyen halkı yara yara Gazze’ye ulaştı.

halid-mesal_ismail-heniyye_gaza-gazze02.jpg

Rafah’tan giriş yapan konvoy, Rafah’tan geçip, Han Yunus’a, oradan Gazze’nin orta bölgesine, Deyr’ul-Belah’a, oradan Nusayrat ve El-Bureyc Mülteci kamplarına, oradan El-Meğazi ve El-Miğraka’ya uğradı. Konvoy, şehitler bulvarından Gazze’ye oradan da Ez-Zeytun bölgesinde geçerken, işgal ordusunun yoğun saldırısına uğrayan bölgede binlerce kişi tarafından karşılandı.

Meşal konvoyu Şeyh Ahmed Yasin Caddesine geçip buradan şehrin güney batısında bulunan şehidin evine gitti. Meşal’i burada 1987 yılında şehitle bir araya gelen Hamas liderleri, Şeyh Ahmed Yasin’in ailesi ve binlerce Filistinli karşıladı.

Şeyh Ahmed Yasin’in Gazze’deki evini ziyaret ederken kısa bir açıklama yapan Meşal “El-Kerame savaşından Siccil Taşları savaşına kadar Ahmed Yasin Gazze’deki bütün savaşların üst başlığı olmuştur. Bizden ve Hamas liderlerinden barışı sağlama, iç bölünmeyi sona erdirme ve işgale karşı tek saf olma noktasında söz almıştı” dedi.

Meşal sözlerine şöyle devam etti: “Şu an büyük bir an ve bugün büyük bir gündür. Bu mütevazı evden nur, cihad ve direniş kahramanlarından büyük bir kahraman çıkmıştır. Şu anda hareketin kurucusu şehidin sandalyesi yanında oturuyoruz. Ey şeyhimiz Allah sana rahmet etsin. Bu halk, bu kalabalık senin ektiğin ekinden sadece bir kısmıdır ey imam! Senin yolunu takip etmeye devam edeceğiz…

Cihad ve direnişi şeyhimiz başlattı. Biz onun kardeşleri ve öğrencileriyiz. Allah’tan bu süreci, Hamas’ın direniş ve cihad çabalarını büyük zaferle taçlandırmasını umut ediyoruz. Bugün Gazze’de, yarın Ramallah ve El-Halil’de, daha sonra Kudüs ve bütün Filistin’de olacağız inşallah.

halid-mesal_ismail-heniyye_gaza-gazze04.jpg

Er-Reşak: “Meşal’in Gazze Ziyareti Tarihi Bir Ziyarettir”

Hamas’ın Siyasi Birim üyesi İzzet Er-Reşak, Hamas Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal’in Gazze’ye yaptığı ziyaretin tarihi nitelikte olduğunu belirterek, bu ziyaretle Meşal’in her şerefli Filistinlinin arzusunu gerçekleştirdiğini söyledi.

Hamas Siyasi Birim Başkanı Meşal ve yardımcısı Dr. Musa Ebu Merzuk ile birlikte ilk defa Gazze’yi ziyaret eden Er-Reşak, Hamas’ın 25. kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak için geldikleri Gazze’de birkaç gün kalacaklarını kaydetti.

Hamas liderlerinden Er-Reşak ziyaretle ilgili ayrıca şunları paylaştı: “Vatanımızın önemli bir parçası olan Gazze’ye yaptığımız bu önemli ziyaret nedeniyle iftihar ediyor ve onur duyuyoruz. Bugün Gazze, yarın inşallah Kudüs işgalcinin kir ve pisliğinden temizlenecektir

halid-mesal_ismail-heniyye_gaza-gazze05.jpg

“Meşal’in Gazze Ziyareti Ümmete Hayır Müjdeliyor”

Meşal’in Gazze ziyaretini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Ulusal Barış ve Uzlaşı Komisyonu, büyük komutanın bugün halkın arasında bulunmasının komutanın halkıyla bütünleştiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

Komisyon, ziyaretle ilgili yaptığı ve bir nüshası Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan basın açıklamasında, “Geçmiş yıllardan büyük lider Meşal’e özel bir saygımız vardı. Çünkü kendisi sorunları halletmek, Filistin halkını birleştirmek ve işgale karşı duruşunu sağlamlaştırmak için hep çalıştı” dedi.

Komisyon adına açıklama yapan Genel Sekreter İyad Es-Sirac, “Büyük ve tarihi lideri başkasından ayıran onun şimdiki şartların ışığında geleceği sezmesidir. Onun bugün burada olmasının siyasi ve manevi boyutları var. Direnişin işgal ordusuna zafer kazanması ve Filistin’in de BM’deki başarısından sonra gelmesi oldukça anlamlıdır” ifadelerini kullandı.

 Meşal'in Gazze’ye gelişinin üçüncü bir doğum olduğuna dikkat çeken Es-Sirac, kendisinin öncülük ettiği birlik için çalışma, Batı Yaka ile Gazze’yi birleştirme ve ulusal uzlaşı maddelerini hayata geçirme zamanının artık geldiğini etti.

Komisyonun Meşal’in gelişini memnuniyetle karşıladığını belirten Es-Sirac, bu ziyaretin ümmete hayır müjdelediğini söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum