1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Meşal: Hepimizi Öldürebilirsiniz Ama...
 Meşal: Hepimizi Öldürebilirsiniz Ama...

Meşal: Hepimizi Öldürebilirsiniz Ama...

Meşal, “İsrail bizleri katledebilir ama Kudüs Müslümanların olacak.” dedi ve Arap Baharına dikkat çekti.

15 Kasım 2012 Perşembe 15:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hamas lideri Halid Meşal, İsrail'in Gazze saldırısından sonra tüm Filistinli gruplara direniş çağrısında bulundu. Meşal İslam ülkelerinin liderlerine de seslenerek, "Filistin davasına sahip çıkın" dedi.

Sudan'da bulunan Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara meydan okuyarak "Filistin toprakları özgürleşene kadar mücadelemiz devam edecek. Şehadetler özgürlüğümüzü hızlandıracaktır" dedi.

Mısır Halkı İsrail'e Ders Verdi

Mısır devleti ve halkının İsrail'e gösterdiği tepkiyi öven Meşal "Bugün Mısır halkı Siyonistlere büyük bir ders vermiştir. Filistinlilerin vazgeçemeyeceği meseleler var, bunlardan taviz vermeyeceğiz" diye konuştu.

Caberileri ve Meşalleri Katledebilirsiniz…

Meşal, Hamas komutanlarından Ahmed el-Caberi'nin Gazze'de İsrail tarafından şehit edilmesine ilişkin, İsrail'in Caberileri ve Meşalleri katledebileceğini fakat Kudüs'ün eninde sonunda Müslümanların olacağını söyledi.

Halid Meşal Sudan'ın başkenti Hartum'da İslami Hareket Kongresi'nde konuştu. İsrail'in Gazze saldırılarına değinen Meş'al, Arap Baharından sonra halkların ve yönetimlerin değiştiğini, İsrail'in yeni gelen bu yönetimleri denemek istediğini ifade etti

Abdullah A. Kalabalık, Dünya Bülteni’nde Halid Meşal’in sözlerini şu şekilde tercüme etti:

"Ahmed el Caberi şehit oldu ve ahirete intikal etti.  O ölmedi, yok olmadı ancak siz, Siyonistler yok olacaksınız. İsrail işgalci ve tecavüzcü bir devlettir. İşgalciler hür halkları kontrolü altına alamaz, onlara boyun eğdiremez. Hamas ümmetin kurduğu bir teşkilattır. Onu siz Siyonistler yok  edemezsiniz. Bu gün Ahmed el Caberi'yi yarın Halid Meşal'i öldürebilirsiniz. Ancak sonunda Kudüs bizim olacaktır.

Ey Gazze halkı; size Sudan'dan Kur’an ve Şeriat ülkesinden sesleniyorum. Sabrediniz, mukavemet gösteriniz. Gazze'deki bütün gruplar olarak ortak bir karargah kurunuz. Birlik olup Siyonistlere karşı savaşınız. Hasbunallah ve ni'mel vekil.

Bugün Gazze'yi aradım. Bana oradaki kardeşlerim dediler ki; 'Kaygılanma burada her şey yolunda, zafer bizimdir' Kadınlar ve erkekler cihad ve şehitlik için sırada bekliyorlar. Halklar Arap Baharı'ndan sonra değişti. İsrail Mısır'da Mursi ve Müslüman Kardeşler mürşidini, Tunus'ta Gannuşi’yi görüyor ve ona göre hesap yapıyor.

Biz yaralarımızla ve acılarımızla yolumuza devam ediyoruz. Arap Baharı öncesi ve sonrasında halkları görme fırsatı bulduk. Artık halkların hepsi Filistin’e yaklaştı.

Mısır artık 25 Ocak Devrimi'nden sonra değişmiştir. İsrail Mısır'ı ve Müslüman Arap ülkelerini deniyor. Mısır'da yaklaşık 90 milyon insanın katıldığı seçimlerle iş başına gelmiştir. İsrail Mısır'ın nasıl bir tutum takınacağını görmek istiyor. Mısır yönetimi saldırıdan sonraki tutumuyla kendini ispat etti.

Filistin bölgesel vizyonun kalbidir. İsrail sadece Filistin'i değil, Nil suları vesilesiyle siz Sudanlıları ve Mısır'ı da tehdit etmektedir."

İslam Ülkelerindeki Liderlere Çağrı

Filistinli lider konuşmasında İslam ülkeleri liderlerine de seslenerek Filistin davasına sahip çıkılması çağrısında bulundu. Meşal şunları söyledi: "Ey Sudan halkı, ey İslam liderleri sizlere sesleniyorum ben sizleri biliyorum, yolunuz İslamdır, bizim sevdiğimiz gibi olun Filistin davasına sahip çıkın"

Arap baharının meyvelerini görmek istediklerini, İslam ülkelerinin liderlerinin bölge üzerinde oynanan oyunu değiştirmek zorunda olduklarını belirten Meşal, Sudanlıları da birlik ve beraberliğe çağırarak 'sizinle dostluk ve kardeşliğimiz devam edecek' dedi.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum