1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Meşal: “Arap Baharı Filistin'in Yararına”
Meşal: “Arap Baharı Filistinin Yararına”

Meşal: “Arap Baharı Filistin'in Yararına”

İsrail'i hiçbir şartta tanımayacaklarını vurgulayan Meşal, Arap Baharının ümmet için de Filistin için de hayırlı olduğunu söyledi.

20 Mart 2013 Çarşamba 17:27A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Hamas'ın nehirden denize ve kuzeyinden güneyine tarihi Filistin topraklarının tamamına bağlı olduğunu ve Filistin'in tümünün Arap ve İslam toprağı olduğunu söyledi.

Halid Meşal, Filistin topraklarındaki işgali kesinlikle meşru kabul etmeyeceklerini ve ne kadar zaman geçerse geçsin İsrail'i asla tanımayacaklarını ifade etti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Ez-Zeytune Araştırma Merkezi tarafından yayınlanan bildiride Filistin'in Filistin halkının toprağı, vatanı ve meşru hakkı olduğunu belirten Meşal, şartlar ne olursa olsun Filistin'in tek bir karışından dahi taviz vermeyeceklerini bildirdi.

İşgalcinin meşruiyetini hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini ve bunun siyasi ve ahlaki bir ilke olduğunu söyleyen Meşal, Filistin topraklarının hiçbir parçasında İsrail'in varlığını tanımayacaklarını belirterek, söz konusu varlığın uzun sürmeyeceğini ifade etti.

Filistin topraklarındaki işgalin ve her türlü Yahudileştirme faaliyetinin batıl olduğunu kaydeden Meşal, Filistin'in işgalden kurtarılmasının Filistinlilerin, Arapların ve Müslümanların ve hatta adalet ve hak ölçülerine göre tüm insanlığın görevi olduğunu belirtti.

Meşal, Arap Baharı'nın İslam ümmeti için önemli olduğu kadar Filistin'in özgürlüğüne kavuşması yolunda stratejik bir ilerleme olduğuna dikkat çekti. Hamas lideri, Arap Baharı'nın Filistin direnişinin yararına olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT