1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mesai Saatlerinde Bakandan Geri Adım
Mesai Saatlerinde Bakandan Geri Adım

Mesai Saatlerinde Bakandan Geri Adım

Mesailerin erken saate alınmasıyla ilgili önerisi tartışmalara neden Bakan Yıldız, "Benimkisi sadece bir öneriydi" dedi.

15 Ekim 2011 Cumartesi 18:18A+A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, mesai saatlerine ilişkin sözlerine açıklık getirdi. Taner Yıldız'ın, mesai saatlerinin gün ışığına göre ayarlanması ve Cumartesi günleri de çalışılması yönündeki önerisi gündemde.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin son 9 yılda yaptığı ciddi atılımı hatırlatırken "bunlar çalışarak oluyor, oturarak olmuyor" dedi. Yıldız, önerisi ile ilgili olarak alınmış bir kararın bulunmadığını vurguladı.

Taner Yıldız, şunları kaydetti:

"Bu enerji sektörü açısından ortaya koyduğumuz bir fikirdir. Ama bugün bakıyorum bazı yayın organlarında bu, alınmış bir kararmışcasına aktarılıyor. Bu doğru değil, bu toplumda tartışmaya açılacaktır. Sonuçta ne kadar rağbet göreceği ortaya çıkacaktır. Eğer sabah 5,5'da, 6'da gün ışıyorsa ve bir saat sonra mesaiye başlanabiliyorsa ben sektör olarak, enerji verimliliği açısından daha fazla faydalanacağım demektir. Bunun uygulanıp, uygulanamayacağını hep beraber görürüz, ama enerji sektörü açısından kesinlikle bu bir artıdır, bir değerdir. Türkiye son 9 yıldır çok ciddi bir atılım içinde. Bunlar çalışarak oluyor. Bunlar oturarak olmuyor. Biz zaten fiili olarak cumartesi, pazarda çalışıyoruz ama buna ne kadar çok katılım olursa, o kadar daha fazla iyi olacaktır."

 

HABERE YORUM KAT