1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Mersin Merkezli “Paralel Yapı” Operasyonunda 10 Tutuklama
Mersin Merkezli “Paralel Yapı” Operasyonunda 10 Tutuklama

Mersin Merkezli “Paralel Yapı” Operasyonunda 10 Tutuklama

Mersin merkezli 15 ilde “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen 50 “şüpheli”den 10'u tutuklanırken, 30'u ise adlî kontrol şartıyla serbest kaldı.

31 Mayıs 2016 Salı 06:37A+A-

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, “Paralel Devlet Yapılanması”nın kentteki yapılanması, faaliyetleri, finans kaynaklarının tespiti ve deşifresine yönelik soruşturma kapsamında Mersin, İstanbul, Ankara, Adana, Gaziantep, Osmaniye, Kahramanmaraş, Nevşehir, Şanlıurfa, Elazığ, Kayseri, Antalya, Hatay, Isparta ve Karaman'da gözaltına alınıp savcılıkça tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 50 “zanlı” ifade verdi.

Mahkemede yaklaşık 3 gün süren ifadelerin alınması işleminin ardından şüphelilerden Hüseyin Bezmez, Şenol Kaplan, Faruk Kırılmaz, Ali Yazgan, Kemal Han, Fehmi Sevindir, Recep Üren, Raşit Şenel, Recep Özcan ile Hikmet Elçiçeği tutuklandı.

Mersin Emniyet Eski Müdür Yardımcısı Serdar Özlü, istihbarat şube eski müdürleri Ali İhsan Kaya ve Ali Çengelci'nin de aralarında bulunduğu 30 şüpheli adlî kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 10 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

AA

HABERE YORUM KAT