1. HABERLER

  2. HABER

  3. Merkel: ABD'siz Yapamayız
Merkel: ABD'siz Yapamayız

Merkel: ABD'siz Yapamayız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacı krizinin üstesinden gelmek için ABD'den destek istedi. Merkel, "Avrupa'nın bunu, ABD'nin yardımı olmadan yalnız başına yapmasına inanmak bana gerçekçi görünmüyor" ifadelerini kullandı.

22 Eylül 2015 Salı 14:42A+A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacı krizinin üstesinden gelmek için ABD'den yardım istedi.

Merkel, Berlin'de düzenlenen Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa ve ABD'nin her durumda çok sayıda sığınmacı alabileceğini, ancak bunun acil yardım şeklinde olabileceğini söyledi.

"Avrupa bunu ABD olmadan yapamaz"

"Avrupa'nın bunu, ABD'nin yardımı olmadan yalnız başına yapmasına inanmak bana gerçekçi görünmüyor" diyen Merkel, ABD'nin daha fazla Suriyeli sığınmacı alabileceğini, Türkiye, Lübnan ve Ürdün'de kamplardaki şartların iyileşmesine katkı sağlayabileceğini ve insanların ülkelerinden kaçma sebepleriyle mücadele edebileceğini belirtti.


Merkel, AB hükümet ve devlet başkanlarının katılacağı çarşamba günü düzenlenecek AB Zirvesi'nde, sığınmacıların AB içinde dağıtılması konusunda hızlı bir şekilde netice alınmasını beklemediğini ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT