1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Merhametten zarar gelmez!
Merhametten zarar gelmez!

Merhametten zarar gelmez!

28 Şubat’ın darbeci şefleri sağlık sorunları sebebiyle tahliye ediliyor. Aynı şekilde tahliye kararı bekleyen yüzlerce insan olduğu ise unutuluyor!

26 Ocak 2023 Perşembe 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

28 Şubat Davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Orgeneral İlhan Kılıç ve eski Tümgeneral Kenan Deniz’in cezaları sağlık sorunları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla kaldırıldı.

Müslümanlar merhamet sahibi insanlardır. Suçlu bile olsa sağlık sorunları olan yaşı ilerlemiş insanların geri kalan günlerini hapiste geçirmesini istemeyiz. Bize yapılanları unutmuyoruz ama günlerimizi kin duygusunun hâkimiyetinde geçirecek halimiz de yok!

Tüm bunlar bir yana şunu sormak istiyoruz: Darbeci bile olsa bu mahkûmlara gösterilen merhamet niçin gerçekten suça bulaşmamış insanlara gösterilmiyor?

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası gerçekleştirilen hukuksuzluklar, yetersiz delile rağmen çıkan mahkûmiyet ve tutuklama kararları, uzun ve gerekçesiz tutukluluk süreçleri, beraat kararına rağmen memuriyete dönemeyenler,  parçalanmış aileler hakkında neden bir şey yapmıyorsunuz?

Sivas davası sebebiyle yıllardır hapse mahkum edilmiş insanlar var. Suçları kanıtlanamayan bu insanlar 1993’ten beri hapis hayatı yaşıyorlar. Yaşı ilerlemiş hasta darbeciler serbest bırakılsın evet ama bu insanları unutmak adaleti sağlamıyor!

Merhametten zarar gelmez. Adaletin sağlanması merhametin hakimiyeti ile yakından ilişkili. Lütfen yıllardır devam eden hasretleri, acıları sonlandırın ve adaleti gerçek anlamda hakim kılın!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum