1. HABERLER

  2. HABER

  3. Menderes Türel'den Güzel Cevap
Menderes Türel'den Güzel Cevap

Menderes Türel'den Güzel Cevap

Liselerle bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e bir kız öğrenci, önceki dönem CHP’li başkanın düzenlediği bira festivalini neden iptal ettiğini sordu.

17 Şubat 2015 Salı 16:05A+A-

Liselerle bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e bir kız öğrenci, önceki dönem CHP’li başkanın düzenlediği bira festivalini neden iptal ettiğini sordu.

 


Türel ise soruya, "Sen gitme diye kaldırdık. Sizler oralarda bulunmayın diye bu festivali iptal ettik. İçki içmeyin. Biz sizin iyiliğiniz için içmeyin diyoruz. Ben en doğru yaptığım işlerden birisi olarak görüyorum bunu. Allah korusun, o festivalde birisi sana bir kereden bir şey olmaz deseydi ve seni kötü bir alışkanlığa itseydi. Ben bu belediye başkanlığını yapmayayım daha iyi" yanıtını verdi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortak projesi değerler eğitimi kapsamında hazırlanan "Gençlerle Buluşuyoruz" projesinin ilk durağı Antalya’nın Döşemealtı ilçesindeki Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi oldu. Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, eşi Ebru Türel ve öğretmenlerin katıldığı toplantıda Başkan Türel, öğrencilere tavsiyelerde bulunup öğrencilerin sorularını yanıtladı.

"MANEVİ DEĞERLERİ GÖZETEREK ÇALIŞIN, TAKLİTÇİ OLMAYIN"


Öğrencilere işini severek yaptığını ifade eden Başkan Türel, öğrencilere de severek çok çalışmalarını tembihledi.Öğrencilere gelenek ve göreneklerin önemini de aktaran Başkan Türel, "Sizlere iyi bir gelecek sunmak için çalışıyoruz. Ne ahlaki güzelliklerin temelinde işimizi güzel yapmak yer alır. Gelenek göreneklerimiz çok önemlidir. Bugün başarılıysak bunda ailenizin etkisi çok büyüktür. Ailenizi ne kadar çok sever ve disiplinli yaşarsak o zaman daha başarılı olursunuz" dedi. Öğrencilere büyüklerin öğütlerine kulak vermelerini de tavsiye eden Başkan Türel, "Ailenizin ve öğretmenlerinizin dediklerini harfiyen uygulamaya çalışın. Gençler büyüklerinizin sözlerine kulak verin. Bir toplum güçlü olacaksa gençlerini sağlam yetiştirmeli. O yüzden bizler milli ve manevi değerlerimizi gözeterek çalışmalı taklitçi olmamalıyız. Taklit ederseniz kendi özünüzü kaybedersiniz" diye konuştu.

KIZ ÖĞRENCİDEN BİRA FESTİVALİ SORUSU


Başkan Türel, öğrencilere sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan da uzak durmaları yönünde uyarıda bulunarak, ’Bir kereden bir şey olmaz’ anlayışının sonunun her zaman kötü bittiğini belirtti. Başkan Türel, bu kötü alışkanlıkları bir kere dahi olsa tavsiye eden arkadaşlardan da uzak durmaları yönünde gençleri uyardı. Başkan Türel’in sözleri 10’uncu sınıf öğrencisi Tuana Sapmaz’ın bir sorusu ile kesildi.
Tuana Sapmaz, Başkan Türel’e önceki dönem Büyükeşhir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın’ın başkanlık döneminde 3 yıl üst üste düzenlenen bira festivali Oktoberfest’i neden kaldırdığını sordu. Festivale gittiğini ve çok eğlendiğini ama kaldırılmasına anlam veremediğini belirten kız öğrenciye Türel şu yanıtı verdi:


"Sen gitme diye kaldırdık. Bizler bu ülkeyi yasa ve yönetmelikle yönetmeliyiz. Anayasanın 51’inci maddesi ’Gençlerin kötü alışkanları edinebileceği yerlere gitmemesi için devlet gerekeni yapmalıdır’ der. O yüzden biz de devletin bir kanalı olarak bunu yaptık. Yasak diye kendinde içmeyebilirsin ancak başka bir kardeşimiz alkolü tercih edebilir. Sizler oralarda bulunmayın diye bu festivali iptal ettik. İçki içmeyin. Biz sizin iyiliğiniz için içmeyin diyoruz. Uyuşturucu da bunun içinde. Uyuşturucunun sonu ölüm. İçki uyuşturucunun, uyuşturucu ölümün basamağı. Allah korusun o girdaba girince sonu ölüm. Orada bir kereliğine denediğin şey, ölümüne neden olabilir. Ben en doğru yaptığım işlerden birisi olarak görüyorum bunu. Allah korusun Tuanacığım, o festivalde birisi sana bir kereden bir şey olmaz deseydi ve seni kötü bir alışkanlığa itseydi, ben bu belediye başkanlığını yapmayayım daha iyi. Aranızda sigara içenler vardır. O hava meselesi olan sigara, hayatınız boyunca sizin kurtulmak için çabaladığınız bir illet haline gelebilir. Sigaradan ölünmez derler ama sigaradan ölünür. İçerisinde 24 çeşit zehir var. Bizler size bira festivaline gidin demiyoruz. Kütüphaneye gidin, spor salonlarına gidin başka yerlerde harcayın enerjinizi. Kötü alışkanlık kazandırmaya çalışan arkadaşlarınızdan uzak durun. Oktoberfest bir bağ bozumu festivalidir. Bağ bozumunun ardından ücretsiz bira dağıtılır ve bira reklamı yapılır. Almanların çok güzel festivalleri vardır. Bak bizim Yörük festivalimiz var. Almanya’da bunu yapacağız. Onlar da gelsin burada başka bir festival yapsın. Ama bira festivaline hayır diyoruz."

KADIN CİNAYETLERİ


Mehmet Bulut isimli bir öğrenci ise Başkan Türel’e kadın cinayetleri hakkındaki görüşünü sordu. Başkan Türel’de kadın cinayetlerini lanetlediğini vurgulayarak, "Lanetlememek mümkün değil. Bu cinayetler olmasın diye buralardayız. Bu suçu işleyenler inanın insan olamaz. İnsanoğlu yaratılmışların en şereflisidir. O şerefe nail olmaları için sürekli imtihan geçiriyorlar. O yüzden buralardayız. Bu tehlikelerden sizin kendinizin uzak durması için buradayız. Alkol içki, kumar azgınlık uyuşturucu aman yanından geçmeyin. Güzelim Özgecan’ımızı katletti. İçki içmiş ifadesinde bunu söylüyor. İçmese belki cesaret bulamayıp bu kötülüğü yapmayacaktı" dedi.

CAMİYE ŞADIRVAN VE ABDESTHANE İSTEĞİ


Ayrıca Başkan Türel, öğrencilerin isteği üzerine okul bahçesine 3 kamelyanın bahara kadar yapılması sözü verdi. Bir başka öğrenci ise vakit ve Cuma namazlarını kılmak üzere gittiği Hacı Kadir Türker Camii’ne şadırvan ve abdesthane yapılmasını istedi. Başkan Türel’de şadırvan ve abdesthane yapılması için talimat verdi.
Toplantı okul girişinde çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

İHA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum