1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Memurların Gözü Kulağı Hakem Kurulu'nda
Memurların Gözü Kulağı Hakem Kurulu'nda

Memurların Gözü Kulağı Hakem Kurulu'nda

Hakem Kurulu, memurlara yapılacak zam konusunda çalışmalarına devam ediyor. Kurulun milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren kararını en geç 28 Ağustos'ta açıklaması bekleniyor.

26 Ağustos 2019 Pazartesi 20:05A+A-

Hükümet ile Memur-Sen arasındaki zam anlaşmazlığı devam ediyor. 

Kararın en geç 28 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor

Yetkili sendika Memur-Sen'in 2 yıl için toplam 27 puan zam talebine Hükümetin teklifi 2 yıl için toplam yüzde 14 oldu. Hem Kamu İşveren Heyeti hem de Memur-Sen Hakem Kurulu'na başvurdu. 

Uzlaşma için Hakem Kurulu'nun çalışmaları devam ediyor. 11 üyelik kurulda 6 üyeyi hükümet atıyor. Sürecin başında ise Sayıştay Başkanı yer alıyor. 

Hakem Kurulu bütçe imkanlarıyla, talepleri karşılaştırıyor. Tüm bu çalışmaların ardından memur ve memur emeklilerinin 2 yıl boyunca alacağı zam oranı belli olacak. Kurulun bağlayıcı kararını 28 Ağustos'a kadar açıklanması bekleniyor.

Memur-Sen'den eş zamanlı açıklama

Hakem Kurulu çalışmalarını sürdürürken Memur-Sen de yurt genelinde "emeğe saygı adalete davet" çağrısıyla eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Ali Yaz, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'ndan beklentilerini şu sözlerle dile getirdi:

"Bütün parametrelerin dikkate alındığı adil ve hakkaniyetli bir hüküm bekliyoruz."

Bu arada KESK üyeleri de toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine salı günü 1 günlük iş bırakma eylemi yapacak.

Kaynak: TRT Haber

HABERE YORUM KAT

4 Yorum