1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Memur-Sen Önce İş Bırakma Sonra Cüzdan Bırakma Eylemi Gerçekleştirdi
Memur-Sen Önce İş Bırakma Sonra Cüzdan Bırakma Eylemi Gerçekleştirdi

Memur-Sen Önce İş Bırakma Sonra Cüzdan Bırakma Eylemi Gerçekleştirdi

Hükümetle memurlar arasında zam pazarlığından sonuç çıkmaması üzerine Memur-Sen’in çağrısıyla önce iş bırakma daha sonra cüzdan bırakma eylemi gerçekleştirildi.

20 Ağustos 2019 Salı 19:14A+A-

Memurlar önce saat 15.00'te iş bıraktı. İş bırakan memurlar saat 17.00'de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde cüzdan bırakma eylemi yaptı.

Toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet kanadından gelen düşük zam teklifi Memur-Sen tarafından kabul edilmedi. Rakamın güncellenmesini ve 2020-2021 yılları için toplamda yüzde 20'lik zam isteyen Memur-Sen, bugün bir dizi eylem yaptı. Yeni bir öneri beklediklerini söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bugün sona erecek müzakere süresinin uzaltılması çağrısında bulunmuştu.

Taraflar uzlaşmazsa, konu kamu görevlileri Hakem Kurulu'na gidecek. Zam oranı kurul tarafından belirlenecek.

Memur-Sen, toplu sözleşme görüşmeleri öncesi yaptığı açıklamada taban aylığa seyyanen 200 TL, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve 1. yıl yüzde 3, 2. yıl yüzde 2 refah payı talep etmişti.

Son olarak Ali Yalçın, devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde 2020 ve 2021 için toplamda yüzde 20'lik bir zam teklifinin hükümet kanadından gelmediği sürece imza atılmayacağının altını çizdi.

 

HABERE YORUM KAT