1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mehmet Amca: "Hepimiz Aytaç Hoca'yız!"
Mehmet Amca: "Hepimiz Aytaç Hoca'yız!"

Mehmet Amca: "Hepimiz Aytaç Hoca'yız!"

Şehit babası Mehmet Gökgöz, Aytaç Baran'ın cenazesinde onu katledenlere meydan okudu: "Hepimiz Aytaç Hoca'yız!"

11 Haziran 2015 Perşembe 16:28A+A-

Haksöz Haber

6-7 Ekim Olayları’nda katledilen Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, Yeni İhya –Der başkanı Aytaç Baran’ın Diyarbakır’ın Bağlar semtinde bulunan Yeniköy Mezarlığı’ndaki cenaze merasiminde açıklamalarda bulundu.

Oğlu Hasan Gökgöz’ü ve Yasin Börü’yü katledenlerle Aytaç Baran’ı katledenlerin aynı kişiler olduğunu söyleyen Mehmet Gökgöz, Aytaç Baran’ın İslâm’a kini olanlarca sırf müslüman olduğu için öldürüldüğünü vurguladı.

Sözlerinin devamında Aytaç Baran’ı şehit etmeleriyle onun davasının sona ermeyeceğini dile getiren Gökgöz: “Hepimiz Aytaç Hoca’yız.” dedi.

“Bu meydanları onlara mı bırakacağız? Bir değil, bin canımızı da feda etsek Diyarbakır’ın sokaklarını onlara bırakmayacağız.” diyerek sözlerini sürdüren Gökgöz, müslümanların, Allah’ın izniyle, başarıya muvaffak olacağını ifade etti.

Hz. Peygamber’in ve ashabının yollarını sürdürdüklerini söyleyen Gökgöz: “Biz onların karşısında dimdik duracağız. Ne kadar şehid versek bizim için o kadar iyi.” diyerek Aytaç Baran’ı katledenlere meydan okumaya devam etti.

“Ahlakı Hz. Osman; Cesareti Hz. Ömer Gibiydi”

Mehmet Amca, Aytaç’ın ahlakını Hz. Osman’a cesaretini ise Hz. Ömer’e benzetti:

Ben Hz. Osman’ı görmedim ama gerçekten Aytaç Hoca ahlakı ve hayâsı ile Hz. Osman’ı andırıyordu. Hz. Ömer gibi cesaretliydi. Biz başaracağız, şehit olmak ile biz bitmeyeceğiz. Peygamberler ve sahabeler davayı bırakmamışsa biz de bırakmayacağız. Zalimlerin karşısında dik duracağız. Bütün Müslümanlar, Aytaç’tır, Riyad’dır, Yasin’dir, Hüseyin’dir, Hasandır. Ey bacılar, davaya sarılın. Ey gençler, Davaya tutunun. Yarın, şehitler, yakamıza yapışıp hesap sorar. Bu can bedenden çıkmayana kadar vazgeçmeyiz bu davadan.” 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum