1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Mehmet Ali Aslan’ın “Bahar” Albümü Çıktı!
Mehmet Ali Aslan’ın “Bahar” Albümü Çıktı!

Mehmet Ali Aslan’ın “Bahar” Albümü Çıktı!

Kurulduğu günden bu yana Grup Yürüyüş solistliğini sürdüren Mehmet Ali Aslan, ilk solo albümü “Bahar”la dinleyicilerinin karşısına çıktı.

20 Nisan 2015 Pazartesi 16:54A+A-

HAKSÖZ-HABER

10 yılı aşkın bir süredir Grup Yürüyüş’te grup çalışmalarını sürdüren Mehmet Ali Aslan, bu kez solo bir albümle dinleyicilerin karşısına çıktı.

“Bahar” adını verdiği albüm için; “Hayatımızdan hiç eksik olmayan acı ve hüzünlere dair ta derinlerimizde yaşadığımız duygusal çarpışmaların, kırılmaların ve özlemlerin dillendiği bir albüm” tanımlamasını yapan Aslan, albümü, içerdiği ezgilere, şarkılara bizzat ilham kaynağı olan ümmetin genç yiğitlerine, kahraman kızlarına ve cennet yüzlü çocuklarına ithaf ettiğini belirtiyor.

mehmet-ali-aslan-bahar-yeni-album04.jpgAlbümde 10 eser bulunuyor, biri hariç eserlerin tümünün besteleri Mehmet Ali Aslan’a ait.  Dinamik-hareketli eserlerle slow eserleri buluşturan Aslan, farklı müzikal tınılar içeren albümünde başarılı stüdyo müzisyenleriyle çalıştı. Aranjörlüğünü ve yönetmenliğini Yavuz Taşkın’ın yaptığı albümde kullanılan enstrümanlar oldukça çeşitlilik arz ediyor.

Kuddusi, Ali Emre, Abdülbaki Kömür, Mustafa Siel ve M. Garip Tanyıldızı’nın şiirlerinin de bestelendiği albümde bir de cover eser yer alıyor. Rabia sürecinin marşı haline gelen “Ahi Ente Hurrun” Mehmet Ali Aslan’ın yorumuyla yeniden düzenlenerek albümdeki yerini aldı. “Ahi Ente Hurrun’un ilk orijinal kaydındaki yorum muazzam. Oldukça samimi ve başarılı bir şekilde yorumlanmış. Rabia direnişi sürecinde bu eser birçok sanatçı tarafından -ağırlıkla aslına sadık kalınarak- yeniden yorumlandı. Daha dinamik bir altyapı ile yorumlamanın da mümkün olabileceğini düşünerek bu eseri albüme koydum. Elbette ilk kayıttaki içtenliği ve başarıyı yakalamak imkânsız. Ancak Rabia direnişine de bir vefa göstergesi olsun istedim.” diyen Aslan, Rabia direnişinin sembollerinden şehit Esma Biltaci’yi de yeni bir çalışmayla yâd ediyor.

Kuddusi’nin yazdığı “Cürmüm İle” ilahisini yeniden besteleyen Aslan, Suriyeli ve Gazzeli çocukları da unutmamış. Albümde dikkat çeken bir diğer eser ise “Kahır”. İstiklal Mahkemelerinin darağaçlarında sallandırılan İskilipli Atıf Hoca’ya ve Şeyh Said’e ithaf edilen bu eser, Anadolu Rock altyapısıyla türkü tadında bir eser. Aslan’ın gençlere hitaben bestelediği “Özgürlük” adlı eser de albümün en sevilecek eserlerinden olmaya aday bir marş.

Metin Yüksel Alkan’ın çizimleriyle dikkat çekici bir kapakla çıkan “Bahar”ın yapımcılığını Rast Akademi üstlenirken Ekin Yayınları da ortak yapımcı olarak albüme desteğini sundu.

Albümde yer alan eserlerden kısa kısa:

ALBÜM İÇİN İLETİŞİM:

Rast Akademi: 0216 651 33 55

Ekin Yayınları: 0212 524 10 28

Facebook: AslanAliMehmet

Twitter: @AslanAliMehmet

Instagram: AslanAliMehmet

bahar-mehmet-ali-aslan-album.jpg

bahar-mehmet-ali-aslan-sarki-listesi.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum