1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mehdi Kerrubi’den Hamaney’e “Bu Sizin İlk Rezilliğiniz Değil!”
Mehdi Kerrubi’den Hamaney’e “Bu Sizin İlk Rezilliğiniz Değil!”

Mehdi Kerrubi’den Hamaney’e “Bu Sizin İlk Rezilliğiniz Değil!”

İran’da ev hapsindeki muhalif liderlerden Mehdi Kerrubi, sivil yolcu uçağının vurulmasının ardından Hamaney’i sert dille eleştiren bir mektup kaleme aldı.

12 Ocak 2020 Pazar 01:42A+A-

HAKSÖZ HABER

Mektupta düşürülen yolcu uçağının sorumluluğunun Başkomutan olarak doğrudan Hamaney’e ait olduğunu belirten Mehdi Kerrubi, bu olayın Hamaney döneminde yaşanan ilk rezillik olmadığını ifade etti.

Hamaney’in kriz anlarını yönetemediğini belirten Kerrubi, tartışmalı 2009 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve akabinde yaşanan olaylarda da sorumluluğun Hamaney’e ait olduğunu vurguladı.

Mehdi Kerrubi, Hamaney’in 2017 yılında hayat pahalılığı protestolarında ve geçen ay halkın benzin zammına itiraz etmek için düzenlediği gösterilerde olduğu gibi kanlı bir şekilde bastırma yolunu seçtiğini dile getirdi.

Söz konusu mektupta, İran’da rejim muhaliflerine yönelik seri cinayetlerinde Hamaney’in liderliği altında gerçekleştiği vurgulandı.

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Havayollarına ait uçağın kalkıştan kısa süre sonra düşmesinin ardından İran’lı yetkililer uçağın teknik arıza nedeniyle düştüğünü belirtmişti. Uluslararası kamuoyundan gelen itirazlar ve kararlılık neticesinde İran’lı yetkililer açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

İran’dan yapılan açıklamada, Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağının İran füzeleriyle vurulduğu kabul edilmek zorunda kalınmıştı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum